Kosárlabda Live

Csapnivaló második félidejei játékával kapott ki az Olaj!

A Krka ellen kezdte, és a szlovének ellen fejezte be Adria Liga szereplését a Szolnoki Olaj KK. A két csapat már jól ismerte egymást, hiszen a szezon során negyedszer találkoztak. Hazai és vendég oldalon is akadt hiányzó: Becirovic és Muric mellett ugyanis Lóránt is sérült.

Jobban kezdett a Krka, a Szolnok azonban egy pillanatra sem adta fel, így Holiday vezérletével 14-12-re már a magyar csapat vezetett. A 15-1-es roham vége az lett, hogy 13-24 állt az eredményjelzőn. A negyed végére valamelyest kozmetikáztak a zöld-fehérek.

A második etapban folyamatosan csak faultok árán tudták megállítani a szolnokiakat a hazaiak. A szurkolók és a játékosok is egyre nehezebben vették tudomásul a – amúgy jogos – játékvezetői ítéleteket. A 17. percben Buljan meglökte az egyik bírót, amiért kiállították. Holiday büntetői után már a húszas határt is súrolta a különbség (26-43). Az utolsó percben, 32-46-nál időt kért Alekszics. A félidőben 32-48 volt az állás.

A szünet után 15-0-val kezdtek a szlovének, 4 és fél perccel az etap vége előtt, 47-48-nál időt kért Alekszics. Keller törte meg a hosszú szolnoki kosárcsendet, és ha nehezen is, de kezdett belejönni a támadásokba az Olaj, így 52-59-ről indult az utolsó játékrész.

Megint beragadt azonban a Szolnok, 9-2-vel indítottak a hazaiak, így 5 perc után 61-61-nél már egál volt, Kastrati kosarával pedig már a vezetést is átvették. Hiába próbálkoztak Rakicsék, már nem tudtak fordítani. 41-19-re nyerte a második félidőt a többszörösen tartalékos Krka, így vereséggel zárták az Adria Ligát a Tiszaligetiek.

Forrás: www.bb1.hu