Kosárlabda Live

Csoport másodikként jutott tovább a Szolnoki Olaj!

A felek első meccsét az Olaj nyerte 85-70-re, és most is győzelemre készült tiszaligeti otthonában, ahol közel teltház várta a csapatokat. A hazaiaknál Báder Márton és Willie Warren is játékra jelentkezett.

A hazaiak szempontjából jól is kezdődött a mérkőzés, Yonbi és Vojvoda pontpárbajával indult a találkozó. A szolnokiak bedobója megőrizte legutóbbi formáját, jó kézzel szórta a pontokat. Aleksic edző igyekezett forgatni csapatát, és már az első negyedben mindegyik játékosát pályára küldte.

A második negyedben aztán meglódult a szolnoki legénység, a franciák pedig láthatóan megzavarodtak, mindezt bizonyítva Burell egy lepattanót a saját kosarába juttatott – a duplát a hazaiak pályán lévő csapatkapitányának, Simon Balázsnak írták be. Sajnos az addig jól játszó Vojvoda bokasérülést szenvedett – Dávid bal lábán húzódott meg a felső ugróízület. Úgy tűnik, nem súlyos a sérülés, de a biztonság kedvéért nem folytathatta tovább a játékot – mondta az Olaj csapatorvosa, dr. Ladoniczky Zoltán. A folytatásban Holiday vette át Vojvoda szerepét, az amerikai bedobó jó kézzel szórta a triplákat a franciák kosarába, az első félidőt pedig kilenc pontos előnnyel zárták a piros-feketék.

A fordulást követően Rakic és Milosevic is betalált a vendégek kosarába, majd Simon Balázs jó passzait értékesítették a társak, és a negyedik negyed 60-43-as szolnoki vezetéssel kezdődött. Úgy tűnt, hogy akár nagyobb is lehet a különbség, a Cholet azonban nem adta fel, és egy 13-2-es etappal felzárkóztak, majd két perccel a vége előtt hat pontra fogyott az Olaj előnye. Holiday a legjobbkor dobta azonban be hatodik tripláját, csakhogy az ellenfél továbbra sem tántorított, Chatfield is beszórta a hármasokat, ezzel újra szoros, 72-67 lett az állás. Az utolsó percben azonban a hazai csapat jól gazdálkodott az idejével, és a végén behúzta a győzelmet. A Krka – Reggio Emilia mérkőzést hosszabbítás után az olaszok nyerték meg 69-66-ra, így az Olaj csoportmásodikként végzett, és március 11-én az észt Tartu otthonában kezdi meg a negyeddöntős párharcot, a EuroChallenge idei kiírásában.

Dragan Aleksic: “Nagy nyomás alatt játszottuk le a mérkőzést, nagyon akartuk a továbbjutást, és ezt sikerült is kiharcolni ebben az erős és kiegyensúlyozott csoportban. A hajrában a francia csapat ugyan felzárkózott, de sikerült megszerezni a győzelmet és ezzel a továbbjutást, aminek nagyon örülünk.”

 Jim Bilba: “A mérkőzés nagy részében jól játszott a magyar csapat. Mi ugyan a hajrában megmutattuk, hogy tudunk küzdeni, de már nem maradt időnk az egyenlítésre, és most már a hazai bajnokságra kell koncentrálnunk.”

Forrás: www.szoljon.hu