Kosárlabda Live

Egy félidőt bírt az Orenburg ellen a Sopron az Euroligában!

Az Orenburg ellen folytatta szereplését a Sopron a női kosárlabda Euroligában. A jó erőkből álló orosz együttessel egy félidőn át tartotta a lépést a soproni együttes, majd a harmadik negyedben 39-39 után megugrott a differencia. Innen már nem volt visszaút. A hajrára elfáradt a magyar csapat és ekkor jelentős különbség alakult ki.

Nagy nevekből álló és felfelé ívelő formát mutató orosz rivális látogatott Sopronba. Az Orenburgból érkező előzetes híreknek megfelelően Glory Johnson nem léphetett pályára, így a helyét az Euroliga keretben Temeka Johnson vette át. Irányító poszton tehát nőttek, magas posztokon azonban csökkentek George Dikeoulakos variációs lehetőségei.

Anoikina szabálytalansága után Hawkins büntetőből szerezte a találkozó első pontját. Az első szakasz elején a Sopron akarata érvényesült, ráadásul Johnson gyorsan összeszedte a második hibáját is, mely után Dikeoulakos cserélni kényszerült. 8-5-ös állást követően megvillant Bonner és a két csapat decemberi mérkőzésén is eredményesen játszó Zhedik is betalált. 14-8-nál már egy 9-0-s orosz széria zárult le. Igor Polenek időkérése után kezdte meg a felzárkózást a Sopron és Fegyverneky duplájával 17-16-nál sikerült megszerezni a vezetést. Az első szakasz végén azonban Dimitrakou és Cruz fordított.

22-20-as orosz előny ellenére az első negyed kedvező összképet festett, hiszen az első nagy orosz futást gond nélkül átvészelte a Sopron. A második orosz futásra sem kellett sokat várni. Ezt a szakaszt 7-0-val kezdték a vendégek. Nem sültek a távoli dobások soproni oldalon és nem sikerült megbontani az oroszok védelmét sem. Közel 5 perc után Faris talált be először. Ekkor az Orenburg mégis időt kért. Változtattak a védekezésükön, de a zóna ellen a Sopron eredményesebb lett. Simon ziccere után 29-27-re felzárkózott a magyar csapat. 31-31-nél pedig már egyenlő volt az állás. A félidő hajrája sok hibát hozott mindkét oldalon. Végül Anoikina duplája és Cruz büntetője állította be a 34-31-es félidei eredményt.

A harmadik szakasz elején Krnjic 2+1-es megoldása 34-34-nél egyenlítést jelentett. Zsovár triplája után 37-36-nál a Sopron vezetett. 39-39-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 56 másodperc alatt Bonner és Johnson pontjaival egy 8-0-s szériát csinált az Orenburg. Ezt a rimtusváltást Igor Polenek együttese már nem tudta átvenni. Időkérés után Hawkins és Fegyverneky még 47-44-re visszahozta a mérkőzést, de Zhedik újabb triplája ismét növelte az orosz előnyt. A játékrész hajrája egyértelműen a vendégekről szólt, akik 55-45-re vezettek a záró szakasz előtt.

A negyedik negyed elején 3 percig nem talált be a Sopron. Az Orenburg előnye 59-45-nél a 14 pontot is elérte. Dragana Stankovic eközben kipontozódott. A legszorosabb mérkőzésállást 61-50-nél regisztrálhattunk, de 10 egység alá már nem sikerült kerülni. Az Orenburg magabiztosan kézben tartotta az utolsó perceket és a decemberi találkozóhoz hasonlóan komoly előnyt épített. Soproni oldalon elfogyott az erő a mérkőzés végére, így összességében nem volt kérdés a győztes kiléte.

Igor Polenek: “Megérdemelték a vendégek a győzelmet, amióta edzőjük átvette a csapatot, szárnyalnak. Az első félidőben egálban voltunk, de a második játékrészben nagyon sok tiszta helyzetet kihagytunk, sok eladott labdánk volt, ami ilyen szinten megengedhetetlen. Célunk továbbra is a playoffba jutás, amire van is esélyünk, hiszen a hátralévő két mérkőzésből egyet kell megnyernünk.”

George Dikeulakosz: “Az volt a célunk, hogy a hazaiak kulcsjátékosait, Fegyvernekyt és Hawkinst kikapcsoljuk, ami részben sikerült is. Jól kezdtük a mérkőzést, de a második negyedben visszaesett teljesítményünk. A nagyszünet után hatékonyabb játékot produkáltunk. Ekkor már jól dobtunk, ami biztonságot adott. Ez hozta meg számunkra a győzelmet.”