Kosárlabda Live

Egy negyed alvás után átgázolt ellenfelén a Szolnok!

Kupahétvége van kontinens-szerte, hazánkban is most rendezik a Zsíros Tiborról elnevezett Magyar Kupa fináléját. Nyolcas döntőről van szó, melyben a Fortress-Jászberény és a Szolnoki Olaj KK is érdekelt. Sőt a sors szeszélye folytán egymás ellen küzdött a két csapat a negyeddöntőben. A jászberényi csapatból az ismert légiós korlátozás miatt Aleksandar Vlahovic maradt ki, míg az Olaj a legjobb összeállításában léphetett pályára.

A szokatlanul korai kezdés inkább az Olaj csapatát fogta meg, igaz Báder Márton előbb egy duplával, majd egy triplával nyitott. Közben két faultot is vétett a szolnoki center, Horti Bálinton. Dragan Aleksic pedig gyorsan lecserélte Bádert. A folytatásban Nick Ravio és Soós Gábor is triplát szórt, a Jászberény pedig vezetett. A négyszeres kupagyőztes Olaj, Vojvoda Dávid triplájával kapaszkodott, majd Mladenovic Dejan közbeszólt, így 17-13-as kék-fehér vezetéssel zárult az első negyed.

A továbbiakban nagyobb sebességre váltott a szolnoki csapat, Willie Warren és Justin Holiday találataival végérvényesen átvette a vezetést. Az Olaj sorra védekezte ki a jászberényi támadásokat, ráadásul Dukic Nebojsa sportszerűtlen hibát vétett. Srdan Antic időt kért, de ennek ellenére Báderék a félidő végére tíz pont fölé növelték előnyüket, 39-28.

A fordulást követően Vojvoda Dávid triplát, Keller Ákos pedig duplát dobott, közben egyre nőtt a Tisza-partiak előnye. A JKSE próbálkozott becsülettel, de nem tudta megállítani az Olajt, amely már roppant magabiztosan játszott. Aleksic-edző gondolva az elődöntőre, tovább forgatta csapatát, a pályára lépő Tóth Zoltán pedig rögtön bedobott egy triplát.

A záró játékrész 62-42-es állásról indult. A szolnoki csapat magabiztosan tartotta előnyét, a berényiek közül egyedül Nick Ravio megmozdulásai okoztak veszélyt. A hajrában csak a különbség volt kérdéses, az Olaj magabiztosan győzte le megyei vetélytársát, és harcolta ki az eldöntőbe jutást, ahol az Alba Fehérvárt 81-63-ra verő kecskeméti együttes lesz az ellenfele.

Srdjan Antics: “Gratulálok a Szolnoknak, megérdemelten nyertek. Az elején nekünk ment jobban a játék, de aztán a folytatásban jobban összpontosított az Olaj, kihasználta a hibáinkat, és élni tudott a kínálkozó lehetőséggel.”

Dragan Alekszics: “Gratulálok a csapatomnak. A Jászberény az első negyedben jobb volt nálunk, de aztán szerencsére sikerült felpörögnünk. Összeállt a védekezésünk, elsősorban ennek köszönhetjük a győzelmünket.”