Kosárlabda Live

Egy pontos Paksi siker az EuroChallengeben!

A Paksi Atomerőmű SE és a román CSM Oradea is győzelemmel hangolt az EuroChallenge Kupa B csoportjának első mérkőzésére hazája bajnokságában. Mindkét gárda vezeti saját első osztályú tabelláját, így minden kétséget kizáróan jó mérkőzésre volt kilátás a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

Az összecsapás első perceiben a hazai csapat két hárompontossal indított, de a vendégek tartották magukat, sőt a negyed derekán a vezetést is átvették. 10 perc után 14:18 volt az állás.

A második etapban az Atom 12:0-s szériát produkált, melynek köszönhetően 26:20 állt a táblán, de a román gárda a félidő hajrájában magára talált és felzárkózott. 31:30-ról indult a harmadik etap.

A harmadik negyedben meglódultak a felek. Körtélyesi, McGruder, és Medve dobálták a triplákat, míg Jones és Tóth Ádám a palánk alatt remekelt. Ellenfelük a Nagyvárad viszont nem akart leszakadni, bár a 8 pontos hazai vezetés a dudaszó pillanatában megnyugtatónak tűnt.

A záró negyedben a vendég együttes újabb lendületet vett, és látótávolságon belül maradt. Franklin és Markovic kintről dolgozott hatékonyan odaát, így kiélezett végjáték következhetett. Melyben előnyéből egyet megőrzött a Paksi gárda és nagy küzdelemben 78-77-re megnyerte az összecsapást.

Braniszlav Dzunics: “Azt gondolom nagyot harcoltunk. Az első félidőben sok problémánk volt a lepattanókkal, de a második játékrészben már korrigáltunk. Kár a végjátékért, jobb lett volna izgalommentesen befejezni a mérkőzést.”

Cristian Achim: Nagyon kemény meccs volt, ott voltunk az utolsó másodpercig a győzelem kapujában. Jobbak voltak a hazaiak nálunk, megérdemelték a győzelmet, gratulálok nekik.”