Kosárlabda Live

Euroligás csapat a Tiszaligetben!

A szerb Crvena Zvezdánál jelenleg nincs jobb csapat az Adria Ligában. Eddigi három vereségét kivétel nélkül idegenben szenvedte el, de az ősz rangadóján legyőzte a Partizant – a két csapat társbérletben használja a Pionír Csarnokot. A vendégek az Európa Kupában is szerepelnek, szerdán a görög Panionioszt tanították móresre, húsz ponttal nyertek. Röviden erős, hosszabban roppant erős csapat a Zvezda.

A játékoskeretből kimagaslik Boban Marjanovic, a 222 centiméter magas center. A kezdő center azonban nem ő, hanem Ristic, aki kellően dörzsölt ahhoz, hogy fű se nőjön körülötte. A Zvezdának gyakorlatilag nincs gyenge pontja. Amerikai bedobója, Charles Jenkins az előző forduló MVP-je lett. Volt már két-, de huszonöt pontos meccse is. Az igencsak jó képességű Blake Schilb távoztával sem lett gyengébb a csapat.

Egy biztos, az Olaj most teher nélkül játszhat. Ha sikerülne csapatként küzdenie, mint kedden a Krka ellen- már megtette a magáét. Az előző szezonban 96-83-ra a vendégek nyertek a Tiszaligetben. Kisebb csoda kell a legyőzésükhöz, bár a Partizan ellen is ezt mondta mindenki…

Dragan Alekszics: “Az Adria Liga legjobb csapata látogat hozzánk. A zvezdának nyolc-kilenc kiváló játékosa van, így nehéz kiemelni közülük bárkit is. Rendkívül gyorsak támadásban, erre mindenképpen oda kell majd figyelnünk. Emellett roppant keményen és eredményesen védekeznek, ezért is a bajnoki cím legfőbb várományosai. Hazai pályán komoly támogatást kapunk a szolnoki közönségtől, így a keddi játékunkra építve szeretnénk holnap egy nagyon jó mérkőzést játszani. Nincsenek sérültjeink, szerencsésre mindenki készen áll az összecsapásra. Bízom benne, hogy lehet esélyünk.”