Kosárlabda Live

Győzelemmel fejezte be az EB-t Szerbia

Győzelemmel fejezte be a Szlovéniában rendezett férfi kosárlabda Európa Bajnokságot! A szerb csapat a 7-8. helyért játszott mérkőzésen, 76-64-re győzték le Olaszország legjobbjait, amivel kvalifikálták magukat a 2014-es spanyolországi világbajnokságra.

A szerbek kezdték jobban a találkozót, 15-10-es állásnál az olaszok fegyelmezetlenül játszottak, sok labdát adtak el, könnyű dobásokat hagytak ki, amit ellenfelük ezen a napon maradéktalanul kihasznált. 12-1-es rohamuknak köszönhetően, 27-11-re vezettek az első negyed után.

Már 19 ponttal is vezettek a szerbek amikor sikerült rendezni a soraikat és 2-1-es rohamának köszönhetően 32-23-ra sikerült felzárkózniuk. A negyed hátralevő részében Szerbia stabil védekezésének köszönhetően, tovább nőt az előnyük, így 41-27-es állással vonulhattak a csapatok félidei szünetre.

A harmadik negyedben Olaszország többször próbálta hátrányát ledolgozni. Marco Belinelli hárompontosaival valamint sikeres közeli dobásainak köszönhetően 9 pontra csökkent a hátrány. Nemanja Nedovic  duplájának valamint Stefan Markovic triplájának köszönhetően ismét 13pontos Szerb előnyt könyvelhettek el a jelenlévők. A szünetig 2 pontot sikerült ledolgoznia Olaszországnak, így 55-44-re vezetett

Az utolsó játékrészben Olaszország mindent megtett annak érdekében, hogy utolérje ellenfelüket. 62-54-re fel is jöttek, de Nikola Kalinic vezérletével a Szerb válogatott már behozhatatlan előnyre tett szert és törte össze Olaszország maradék reményét is.

Több győzelemmel mint vereséggel fejeztük be ezt az Európa Bajnokságot. Franciaország kivételével az összes nagy csapat ellen pályára léptünk és megálltuk a helyünket. Ez az egész csapatnak óriási tapasztalat volt.- értékelte az olasz szövetségi kapitány Simone Pianigiani.

Fantasztikusan kezdtük az EB-t, majd belefutottunk néhány óriási pofonba. A végső célt a jövő évi VB-re való kijutást sikerült elérnie fiatal csapatomnak, hiszen ne feledjük el Szerbia egy kosárlabda nagyhatalom.- nyilatkozta Dusan Ivkovic.