Kosárlabda Live

Győzelemmel zárt a PINKK 424!

A PINKK 73-67-es győzelmet aratott Somorján. A pécsiek a szoros első félidő után a harmadik negyed hajrájába fordulva 7-9 pontos előnyt alakítottak ki. A Somorja a végjátékban két pécsi technikai után felzárkózott, de a legjobbkor érkezett Tomlinson 2+1-es megoldása, melyet követően a PINKK megszerezte a győzelmet. A baranyai hóhelyzet ellenére útra kelt a PINKK, hogy lejátssza Somorján az utolsó mérkőzését a Közép Európai Liga idei kiírásában. A tét Iványi Dalmáék számára az volt, hogy győzelemmel és ezzel 50%-os mutatóval zárják a sorozatot. A további eredmények függvényében ez akár az 5. hely megszerzését is jelentheti, amivel összességében elégedettek lehetnek a PINKK-nél.

Pascua duplájával indult a mérkőzés. Az első perceket szabálytalanságok és büntetők tették töredezetté, nem telt el 4 perc, amikor már mindkét csapatnál összegyűlt a 4-4 hiba. 10-10 után az első szakasz hajrájában a PINKK ragadta magához a kezdeményezést és Sarok triplája után már 5 ponttal mentek a pécsiek. Az első 10 perc Sujova ziccerével zárult.

A 15-12-ről induló második negyedben nem alakult ki nagy különbség a két együttes között. 17-17-nél egyenlítettek a hazaiak, ezt követően pedig 3 pontnál jobban egyik alakulat sem tudott ellépni. Roberto Hernandeznek elsősorban a 15 eladott labda okozhatott fejfájást, de ezt részben ellensúlyozta, hogy a pécsiek jobban szedték a lepattanókat. 20 perc játék után ebben a mutatóban 20-13-ra vezettek. A félidő hajrájába 34-31-es szlovák előnyről érkeztünk. Ekkor azonban Sarok villant, eredményes volt triplából és egy ziccert is értékesített. A nagyszünetben így 36-36 állt az eredményjelzőn.

A harmadik szakasz elején Győri Dóri értékesített egy büntetőt, ezt azért érdemes kiemelni, mert 37-36 után már nem engedte ki a kezéből a vezetést a PINKK. A két csapat között 7 pont környékén kezdett beállni a differencia. Tomlinson ziccere után 53-47-nél az utolsó 3 percbe fordulva kért időt a hazai szakvezető. Ezt követően azonban Sarok és Katona büntetőivel 9 egységre ellépett a PINKK. Ha nincsenek a kihagyott büntetők mindkét játékosnál, akkor megnyugtatóbb előnyre is szert tehetett volna a magyar csapat. Különösen annak ismeretében, hogy a harmadik etap végén Sujova bevágott egy triplát.

A záró szakasz 57-51-ről kezdődött. A PINKK Őri büntetőivel, majd Tomlinson 2+1-es helyzetével 11 egységre növelte az előnyét. A Diósgyőrből ismert Skoric törte meg a hazai kosárcsendet, majd a rendkívül ponterős Sujova indította a somorjai hajrát. 66-60 után a játékvezetők vették át a főszerepet. Előbb Ruják kapott technikait, majd a pécsi kispad is. Ezekből a helyzetekből azonban mindössze négy büntetőt tudott értékesíteni a hazai gárda. A PINKK előnyéből így az utolsó két percbe érkezve két pont megmaradt. Tomlinson 2+1-es helyzete után 69-64-re ellépett a pécsi gárda. Sarok két büntetője pedig ismét 7 pontos előnyt eredményezett. Innen a Somorja már nem tudott fordítani. A PINKK győzelemmel zárta szereplését a MEL-ben, ahol 20 lejátszott mérkőzés után 10 siker és 10 vereség lett a mérleg.