Kosárlabda Live

Győzelmi esélyei voltak a Győrnek!

Csütörtökön egy mérkőzést rendeztek a női kosárlabda Euroligában, melyen a Kassa lépett pályára a Győr vendégeként. A mérkőzés felvezetése kapcsán szinte mindenhol elhangzott, hogy a győri lányok talán a legnagyobb győzelmi esélyük előtt állnak. A MEL listavezetője felforgatott összeállításban érkezett, de már ott volt a társaival Krivacevic Tijana, aki a bemelegítésnél még szemmel láthatóan figyelt a bekötött térdére.

Idegesen kezdtek a csapatok, másfél perc játék után Perkins találatával került előnybe a Kassa. Ezt követően a vendégek oldalán egy újabb sérülés történt. Janoscíková kapott a térdéhez, akit Krivacevic váltott. A magyar válogatott center egy indítás után megszerezte a vendégek negyedik pontját. Hamar időt kért Bencze Tamás és végül a játékrész felénél Tinkle 2+1-es megoldása hozta meg az első győri pontokat. A kihagyott lehetőségeket az első szakasz hajrájában könyörtelenül megbüntette a Kassa. Krivacevic, Bojovic és Perkins is megvillant, 12-9 után egy 8-1-es széria következett. 20-10-nél pedig már komoly előnynek tapsolhattak a szép számmal érkező kassai szurkolók. Az első szakasz Koch duplájával zárult.

A 20-12-ről induló második negyed elején a szlovák bajnoknak is becsúszott egy közel három és fél perces kosárcsend. Ez idő alatt Tinkle és Laklóth találatával 20-16-ra sikerült felzárkózni. Igen sok hiba jellemezte a mérkőzést, nem véletlenül elégedetlenkedett látványosan mindkét szakvezető. A Győr kicsit pontosabb játékkal akár egyenlíthetett volna. A rossz kassai szériát Krivacevic törte meg, majd Hruscáková és Abdi találata után ismét 10 egység mutatkozott a felek között. A kát gárda között 8-10 pont környékén állandósult a különbség, majd a nagyszünet előtt Tinkle két villanásával és Laklóth büntetőivel sikerült faragni a hátrányon. 20 perc után 34-28 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed elején Czirják volt eredményes, melyre másfél perccel később Bojovic válaszolt. Laklóth újabb találatával tartotta a lépést a Győr, sőt akár négy pontnál is közelebb kerülhetett volna. Ekkor egymás után három támadást rontottak a vendégek. A lehetőségeket nem sikerült kihasználni, így Krivacevic és Perkins ismét 8 pontos előnyhöz juttatta a csapatát. A fordulópontot a harmadik negyed második fele hozta, amikor a Győr elkezdett betalálni távolról. Semsei kettő és Ivanovic egy triplájával ismét négy pontra olvadt a differencia. Sőt, amikor Laklóth Anna ziccert értékesített már 45-43 állt az eredményjelzőn.

A záró szakasz elején két gyors találattal pillanatok alatt 8 pontra nőtt a kassai előny. Bálintová büntetőivel pedig 55-45-nél 10 ponttal mentek a vendégek. Bencze Tamás időkérése miatt állt ekkor a játék. Meg kellett nyugtatni a lányokat, akik elbizonytalanodtak a bravúr kapujában. Ezúttal a Kassa sem volt olyan pontos, így amikor Diamant-on elváltották magukat védekezésben, Maros Kovacik is az időkérés eszközéhez nyúlt. A rövid eligazítás után 59-47-nél jegyzehettük fel a legnagyobb különbséget a mérkőzés során. Laklóth 2+1-es megoldásával és Mansaré ziccerével kezdte meg a felzárkózást a Győr. Tinkle ziccerével pedig 59-54-nél már csak 5 pont volt a felek között. Abdi kihagyott büntetői és Perkins szabálytalansága után Mansaré sikeres büntetőivel 60-56-ra sikerült felkapaszkodni. Ez összességben egy 9-1-es széria volt. A saját árnyékán azonban tudott átlépni a Győr. Tinkle a támadásban elkövetett hibái után kétszer is szabálytalankodott Krivacevic ellen. A második egy sportszerűtlen megmozdulás volt. Krivacevic keze pedig nem remegett meg, így az utolsó két percbe érkezve 64-56-ra vezettek a vendégek. Innen már nem volt visszaút.

A Győr hatalmasat küzdött és a bravúr kapujában állt. A sorsdöntő pillanatokban azonban olyan hibák csúsztak be, melyet a lényegesen rutinosabb kassai csapat megbüntetett.

Bencze Tamás: “Az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert nyerni szerettünk volna hazai pályán. Volt is erre esélyünk, de sok ziccert hagytunk ki. Sok erőt emésztett fel a felzárkózás, a rengeteg ki nem kényszerített hiba azonban döntőnek bizonyult.”

Maros Kovacik: “Nehéz meccsre számítottunk, de ezt tudtuk előre. Büszkék vagyunk a csapatra, mert nem játszottunk jól, de így is nyertünk.”