Kosárlabda Live

Ha nyer továbbjuthat a kikap kieshet a Sopron az Euroligában!

Szerda este 20 órakor meghatározó mérkőzésen lép pályára az Uniqa-Euroleasing Sopron a Montpellier otthonában, ahol akár végleges döntések is születhetnek a továbbjutást illetően.

A Rivas múlt heti brnoi győzelmével a csehek ugyanis elszálltak, de az is biztossá vált, hogy nem szabad 7 pontnál nagyobb különbséggel kikapniuk Fegyvernekyéknek szerdán a franciáktól, azzal ugyanis a soproni lányok is a Brno sorsára jutnának. Amennyiben kikapnak, de 7 ponton belül maradnak, még mindig marad esélyük a továbbjutásra. Ebben az esetben az utolsó fordulóban hazai pályán győzniük kell a Rivas Ecopolis ellen. Illetve a Montpellier gárdájának vesztesen kell elhagynia a parkettet Krakkóban, amire a papírforma szerint minden esély megvan. A legegyszerűbb azonban az lenne, ha győznének szerda este, mellyel bebiztosítanánk a helyünket a rájátszásban, melyre utoljára három éve volt példa.

A Montpellier egy jó szerkezetű együttes, mellyel itthon is megszenvedtek Igor Polenek tanítványai, de végül 7 pontos sikert arattak. Esélyeiket növelheti, hogy a soproniaknál újra mindenki egészséges, a túloldalon viszont kidőlt a sorból a hétvégi Bourges elleni mérkőzésen sérülést szenvedett Gaelle Skrela, mellyel a rotációs lehetőségeik csökkentek.