Kosárlabda Live

Jó hajrának köszönhetően nyert a Szolnoki Olaj!

Az EuroChallenge H csoportjának második körében a Szolnoki Olaj gárdáját Marosvásárhelyre szólította a sorsolás. A szolnokiak az első körben hazai pályán győzte le a bolgár Riszki csapatát, míg a Tirgu Mores Minszkben lépett pályára és aratott győzelmet.

A hazaiak részéről Mladenovics szerezte a csoportrangadó első kosarát, ám Báder Márton hamar egyenlített és öt perc után az Olaj Vojvoda Dávid ponterőssége révén, átvette a vezetést. Sőt, az első negyedben nyolc pontos vezetést szerzett a vendéggárda. Így egy negyed után 15-23-as állás volt olvasható az eredményjelzőn.

A második negyedben azonban feljöttek a hazaiak, a litván légiós Peciukas dupláival, valamint Lupusavei tripláival nemcsak kiegyenlítették hátrányukat, hanem át is vették a vezetést. A félidő hajrájában kellett Báder rutinja a szolnokiaknak, hogy a piros-feketék döntetlenre mentsék az első félidőt és 42-42-es állással vonulhassanak pihenőre..

A fordulást követően is fej-fej mellett haladtak a felek, a hazaiak részéről továbbra is Mladenovics és Peciukas felelt a pontokért, míg vendégrészről Keller és Oliver teljesítménye is feljavult. A záró negyedet 63-61-es hazai vezetéssel várták a csapatok.

Innentől azonban teljes mértékben a vendégek akarata érvényesült, Rakics perceken belül háromszor is betalált a tripla vonalról kívűlről, az erdélyiek már nem tudtak lépést tartani a szárnyaló szolnokiakkal. A végére a vendéglátók már nem tudtak újítani, az Olaj pedig rutinos játékosai révén magabiztosan nyerte 72-85-re a mérkőzést, ezzel két győzelmével vezeti a csoportot.

Srecko Sekulovic: “Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk egy nagy nemzetközi rutinnal rendelkező csapat ellen. Ha legközelebb nyerni szeretnénk akkor 40 percig kell koncentrálnunk a mérkőzésen. Ma este a jobb csapat nyert.”

Nedeljko Asceric: “Elégedett vagyok a győzelemmel. A második negyed után nagyon mérges voltam a játékosaimra, mert szív nélkül nem lehet játszani, ők pedig megtették. Félidőben átbeszéltük a dolgokat, és szerencsére megtaláltuk azokat a játékosokat, akik megnyerték nekünk a meccset.”