Kosárlabda Live

Kassán nyert az Uniqa Euroleasing Sopron!

Kassai 77-69-es győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a Közép Európai Liga alapszakaszát az Uniqa Euroleasing Sopron csapata. A négyes döntőre március 8-9-én kerül sor, ahol az elődöntőben a PEAC-Pécs lesz az ellenfél. A másik ágon a Kassa és a Zágráb néz farkasszemet egymással.

Az első percekben csak kóstolgatták egymást a felek, majd átvették a soproni magukhoz ragadták az irányítást, és állva hagyták a hazaiakat, akik az első negyed második felében csupán 3 pontot tudtak felmutatni. A negyed jó teljesítményét Hawkins koronázta meg egy triplával ezzel 7-18-as állással vonultak a csapatok pihenőre.

A szünet után visszajött a játékba a Kassa, de így is növekedett a távolság a két csapat között. A személyi hibák terén rosszul álltak Igor Polenek tanítványai. Faris és Krnjic is már 3-3 hibát számlált. A kényszerű cserék révén megtört a ritmus, melyet kihasználva 17-5-ös 5 percet produkálva feljött a Perkins-Krivacevic duó által vezérelt szlovák bajnok. A szünetben öt pontos 32-37-es soproni vezetést mutatott a STEEL Aréna eredményjelzője.

A fordulás után kiegyenlített volt a játék képe, de pár ponttal mindig a kassaiak előtt jártak a soproniak, sőt még növelni is tudták az előnyüket. Beleadott mindet a Kassa, és fokozatosan közelítettek is, de négy pontnál közelebb egyszer sem tudtak kerülni. Mindig volt a soproni csapatban valaki, aki továbblendítette csapatának szekerét a nehéz időszakokban, így tulajdonképpen végig vezetve, megérdemelt győzelmet arattak.

Igor Polenek: “Nagyon nehéz mérkőzés volt ebben az óriási arénában! Másodszor vertük meg idén a Kassát! Gratulálok a csapatnak!”