Kosárlabda Live

Készülhet a címvédésre az Uniqa-Euroleasing Sopron!

Egy negyeden át volt szoros és izgalmas a Székesfehérvárott zajló női Magyar Kupa második elődöntője. A bátran és jól kezdő zalaegerszegiek az első negyedben még többször is vezettek, ám a másodikban a címvédő Sopron magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, szünetre több, mint 20 pontos előnyt szerzett, formalitássá téve a második félidőt.

Horváth Zsófia szép, (két)pontos középtávoli dobással az egerszegieknek szerzett vezetést, Krnjics Szara büntetőkkel egalizált, majd Zsovár Orsolya dobta át triplával a zalai zónát. a bátran, felszabadultan kosarazó zalaiak a két Zsófi, Varga és Horváth vezérletével, no meg Czukor Tünde és Szmiljana Ivanovics villanásaival egy 9-2-es részhajrét bemutatva 11-7-re elléptek. Ennek ára is volt: közben egyik legjobbjuk, Varga 3 személyit is begyűjtött. A negyed második felében elkezdett Euroliga nívón védekezni a Sopron, szerzett labdák utáni könnyű kosarakkal egy 6-0-s futást bemutatva – miközben Faris is megkapta a 3. hibáját -fordított. Jött egy újabb 6-0-s “részhajrá”, ezúttal egerszegi részről, Ivanovics kosár plusz büntetős akciója után Mányoky Judit emelt be egy hármast. A 6-0-s “sorminta” folytatódott, a negyedet a címvédő soproniak zárták egy ilyen futással és ennek köszönhetően 2 pontos vezetéssel.

A második szakasz elején érződött, hogy az esélyes Sopron döntésre akarja vinni a dolgot: a duplát majd triplát is dobó Katarina Tetemondová vezérletével egy 9-1-es rohammal kezdett a címvédő s 10 ponttal megugrott. Hawkins mutatott be egy “statisztikajavító akciót, két rossz kísérlete után is harcosan visszaszerezte a lepattanót az egerszegi játékosok gyűrűjében s végül bejuttatta azt az egerszegi gyűrűbe. Felpörgette a tempót az Uniqa, ekkor már megmutatkozott a tudásbeli különbség a két együttes között, a negyed közepén már 16 ponttal vezetett a védekezését megszilárdító címvédő. Tetemondová nagyon “belőtte” magát, eredményes játéka révén a félidő végére 20 pont fölé nőtt a különbség.

A második félidő elején Fegyverneky kipontozódott, Mindkét edző fokozatosan kapta le a pályáról csapata kulcsjátékosait, gondolva a döntőre és a bronzmeccsre. Az előzetes várakozásoknak megfelelően fölényesen 95-49-re nyert a Sopron.

Gáll Tamás: “Gratulálok a Sopronnak, bebizonyítottam, hogy szerintem miért a legjobb csapat ma Magyarországon. Egy negyeden át tartottuk magunkat, utána sebességben egyértelműen felülmúlt bennünket. Azt követően, hogy eldőlt a meccs, már mindkét fél a holnapi napra koncentrált, amikor a maga szintjén ellenfelünk és a mi csapatunk is amolyan világbajnoki döntőt játszik.”

Igor Polenek: “Gratulálok a Zalaegerszegnek az elődöntőbe jutáshoz. Az első tizenöt percben ellenfelünk nagyon jól játszott, utána azonban megtaláltuk a saját ritmusunkat és több minőségi játékosunk révén ellenfelünk fölé kerekedtünk. Remélem, holnap, a döntőben is jó ritmusban tudunk majd játszani.”

Forrás: www.bb1.hu