Kosárlabda Live

Két év után újra a legjobb négy között a Szolnoki Olaj!

Ma este rendezték Észtországban a Tartu Rock és a Szolnoki Olaj KK csapatai között a mindent eldöntő összecsapást. A tét nem kisebb volt, mint a Final Fourba jutás.

5-0-val kezdtek a hazaiak, Báderék viszont két és fél percig nem találtak a gyűrűbe. Szép lassan kezdett éledezni az Olaj, amely a negyed derekánál érte utol ellenfelét, majd a hajrában Trotter és Báder révén a vezetést is sikerült átvenni. Tíz perc után 14-16 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két együttes. Meglátszott a mérkőzés színvonalán a nagy tét, elég sok hiba csúszott a csapatok játékába. Három és fél percig nem talált be a Tartu, így 26-22-ről 26-32-re módosították az állást a piros-feketék. Aztán 4.7 másodperccel a vége előtt Dorbek duplát dobott, időt kért Alekszics. Vojvoda ziccere kimaradt, ráadásul Milosevics faultolt, így Doronyin egy időn túli büntetőjével visszazárkózott az ellenfél.

Vojvoda első triplakísérlete kimaradt a szünet után, Kurbas viszont betalált, így rögtön egál lett. Egy kis adok-kapok pont nélkül, aztán Holiday, Lóránt, majd ismét Holiday szerzett hármast. Hiába kértek időt a hazaiak, egy labdaszerzés utáni Lóránt ziccerrel kialakult az addigi legnagyobb különbség. A 6. percben kénytelenek voltak megint időt kérni a hazaiak. Ekkor sem állt azonban le az Olaj, Báder hatalmasat zsákolt, az ellenakciónál azonban megkapta a negyedik faultját. 19-10-re megnyerte a harmadik negyedet Alekszics csapata, így 39-51-ről várhatták a csapatok a záró játékrészt.

Peciukevicius kosaraival 4-0-val kezdtek az észtek. Vojvoda előbb ziccerrel, majd egy palánkos triplával felelet. Három és fél perc után, 48-56-nál Alekszics időt kért. A Szolnoknak minden kosárért meg kellett küzdenie, míg az ellenfél könnyedén araszolhatott előre, hiszen hamar összegyűlt az öt csapathibája a magyaroknak. Hiába volt azonban a kisebb fellángolás, mindenre sikerült válaszolniuk a tiszaligetieknek, vissza is állt a 12 pontos fór. A végén hiába próbálkozott a Tartu, a nagy akarásnak már csak nyögés lett a vége. Báderék okos, taktikus játékkal megérdemelt győzelmet arattak, ezzel 2012 után ismét bejutottak a Final Fourba, ahol a Triumph lesz az ellenfelük a döntőbe kerülésért.

Gert Kullamäe: “Megérdemelte a Szolnok a győzelmet, mert erősebb és higgadtabb volt ezen a mérkőzésen. Báder Márton visszatérése sokat nyomott a latban, vele már túlerőben volt a magyar csapat a palánkok alatt. Mi pocsékul dobtuk a büntetőket és a triplákat, így nem lehet nyerni hazai pályán.”

Dragan Aleksic: “Mindent vagy semmit típusú csata volt. Mi egy ötperces rossz periódustól eltekintve kontrolláltuk a meccset, és rá tudtuk kényszeríteni a mi akaratunkat a Tartura, amely gyakran siettette a támadást és nem találta a ritmust. Bátor és koncentrált volt csapatom, nagyon büszke vagyok a fiúk teljesítményére és természetesen arra, hogy bent vagyunk a Final Fourban!”

Forrás: www.bb1.hu