Kosárlabda Live

Kiharcolta a harmadik mérkőzést a Szolnoki Olaj!

A két győzelemig tartó negyeddöntő első meccsét az észt csapat nyerte, így egyértelmű volt, ha az Olaj játékban akar maradni, meg kell nyernie a tiszaligeti találkozót. Jó hírnek számított, hogy a napokban vállsérüléssel bajlódó Báder Márton is játékra jelentkezett.

Keller Ákos 50 másodperc alatt összeszedett két személyi hibát, ezért Aleksic edző gyorsan lecserélte a centert, a helyére Lóránt Péter küldte. Vojvoda Dávid pontjaival három percig tartotta a lépést az Olaj az észtekkel. Kurbasék ugyanis pillanatok alatt egy 10-0-s rohamot rendeztek, máris 7-15. Tombolt is a 22 főnyi Tartu B-közép. Időkérés után Lóránt Péter triplájával kapaszkodott a szolnoki legénység, az első negyed végén 17-22.

A folytatásban végre felpörgött a hazai együttes, Keller remekelt a vendéggyűrű alatt, Justin Holiday triplája már egy 15-2-es hazai rohamot, egyben 32-24-es vezetést jelentett. Innentől már felváltva potyogtak a pontok a félidő végéig.

A nagyszünet után a Lóránt-Báder centerpáros remekbe szabott pontjaival 10 pont fölé nőtt az Olaj előnye. Az észt csapat azonban nem adta fel, Simpson révén felzárkóztak 54-47-re, de a negyed végén újabb hazai találatok születtek, így 12 pontos Olaj előnnyel kezdődött a záró felvonás.

Trotter hármasa kipörgött, Lorbeké viszont célba ért, jelezve, hogy nem adják fel a vendégek. A folytatásban viszont csont nélkül beesett Trotter és Pilcevic triplája is, 72-57. A hajrában a házigazdák nyakára jöttek a vendégek, de az Olaj megőrzött előnyéből hét pontot, és ezzel kiharcolta a harmadik meccs lehetőségét.

Dragan Aleksic: “Idegesen kezdtünk, de aztán megnyugodtunk. Később odafigyeltünk a védekezésünkre, fejben is összeszedtük magunkat. Pontosabban támadtunk, és jól lepattanóztunk. Mindezeknek betudhatóan sikerült legyőznünk ellenfelünket.”

Gert Kullamäe: “Megérdemelt a hazaiak sikere, mert jobban lepattanóztak, mint mi. Ráadásul 17 eladott labdánk volt, így nem lehet nyerni idegenben.”

Forrás: www.bb1.hu