Kosárlabda Live

Kikapott a Szolnoki Olaj az első mérkőzésen!

Az Olaj és az észt Tartu párharcának a legjobb négy közéjutás a tétje. A két győzelemig tartó páros csata az észtországi egyetemi városban kezdődött tegnap este.

Nagyon bekezdett a szolnoki csapat, hiszen előbb Holiday egy, majd Vojvoda két triplája is célba ért. Sőt, miután Vojvoda még egy hármast beszórt, már 7-14-es állást mutatott az eredményjelző. Időt kértek a hazaiak, de a vendégek tartották előnyüket. Legalábbis a negyed utolsó két percéig, ekkor azonban a Körmendről is ismert, amerikai vendégjátékos, Simspon pontjaival felzárkóztak a hazaiak, 22-23.

A második negyed elején Doronin triplájával átvette a vezetést a Tartu. A hazaiak nagyon felpörögtek, könnyű gólokat dobtak. Dragan Aleksic is kikérte idejét, és 29-23 után Lóránt és Holiday találataival a 14. percben 31-30 lett az állás. Sőt Lóránt közép távolija is célba ért, de innentől megállt a vendégek tudománya. Kurmasék egy 10-0-s rohammal 41-32-re módosították az állást. Mivel a negyed hátralévő két perce is az észteké volt, 47-35-ös vezetésükkel zárult az első félidő.

A fordulást követően két percig felváltva potyogtak a pontok, majd immár tekintélyes 16 egységre, 56-40-re nőtt a Tartu előnye. A folytatásban azonban a szolnokiak produkáltak egy 9-2-s etapot, így visszajöttek a meccsbe.

A záró játékrész 65-54-es hazai vezetéssel kezdődött. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendéglátók tartani tudják 8-9 pontos előnyüket. A piros-feketék azonban nagy hajrát nyitottak, Milosevic triplájával 72-66-ra módosult az állás, és még három perc volt hátra. A hazaiak jól büntetőztek, Vojvoda Dávid pedig gyártotta a triplákat. A végjátékban egylabdás meccsé alakult az odavágó, de 85-83-nál Vojvoda sajnos nem tudta bedobni hetedik hármasát, a hazaiak pedig két másodperccel a lefújás előtt értékesítettek két büntetőt, és nyertek 87-83-ra.

Az Olaj sajnos nagyon elszúrt egy tízperces periódust; bár óriásit hajrázott, már nem tudta megfordítani a mérkőzést. A párharc második meccsét csütörtökön este hal órakor játsszák a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Ha az Olaj egyenlíteni tud, a jövő kedden Tartuban lesz a mindent eldöntő harmadik találkozó.

Forrás: www.szoljon.hu