Kosárlabda Live

Kikapott Podgoricában az Olaj!

Nehéz mérkőzés elé nézett az Adria Liga 22. fordulójában a Szolnok együttese, hiszen az 5. helyen álló montenegrói Budocsnoszt otthonába látogattak. Már csak azért sem a magyar csapat tűnt az esélyesnek, mert korábban Szolnokon is nyerni tudtak a podgoricaiak 84-75-re.

Átalakult kerettel, a régi nagy kedvenccel, Obie Trotter-rel a kezdőben futott ki a parkettre az Olaj gárdája. A frissen igazolt, Willie Warren helyére érkező szerb Radenko Pilcsevics azonban még nem volt ott a csapat keretében. Akárcsak a sérült Lóránt Péter és Vojvoda Dávid sem.

Trotter duplája indította a találkozót, de Ivanovics gyorsan egyenlített. Beragadtak a szolnokiak, mert Vitkovac büntetőjét követően már 10-2-re vezettek a hazaiak. Végül aztán magukra találtak, Holiday és Simon kosaraival kerültek közelebb. A 8. percben Ivosev duplájával 15-13-ra már a magyarok vezettek, de az utolsó percekben visszavette a vezetést a Budocsnoszt.

Jobban kezdte a második negyedet is a hazai gárda. 29-23-ra léptek meg, majd Rakics triplája hozta közelebb Dragan Alekszics csapatát. Fokozatosan zárkóztak, a 17. percben pedig Báder büntetőjével 34-34-nél már egál volt az állás. Az utolsó percben aztán Holiday kosarával már a vendégek vezettek, majd Keller látványos zsákolása állította be a félidei eredményt.

Mint később kiderült, a harmadik etapban eldöntötte a mérkőzést a montenegrói alakulat. 35-12-re nyerték ezt a játékrészt. A Szolnok nem tudott mit kezdeni a hazaiak agresszív védekezésével, az eladott labdákat pedig maximálisan kihasználták Ivanovicsék. Közelről és távolról egyaránt eredményesek tudtak lenni, míg az Olaj a gyűrűig is alig jutott el.

Az utolsó negyedben mindkét edző lehetőséget adott azoknak a játékosoknak is, akik egyébként nem jutottak volna szóhoz. A Szolnok sikeresen kozmetikázott az eredményen a végére, de ez csak egy tisztes 86-77-es vereségre volt elég.

Forrás: www.bb1.hu