Kosárlabda Live

Kiütötte a Sopron a Ceglédi EKK-t!

A papírformának megfelelően 87-57-es győzelmet aratott a Sopron Cegléden. Igor Polenek nem számíthatott a sérült Fegyverneky Zsófira és Simon Zsófira, míg a kimaradó légiós Dragana Stankovic volt. A felforgatott összeállítás és a Fenerbahce elleni fárasztó rangadó ellenére a papírforma magabiztos soproni sikert ígért.

Az első percekben azonban még úgy nézett ki, hogy a két csapat őszi találkozójához hasonlóan a Cegléd tudja tartani a lépést. A mérkőzés elején Faris találatára, Kobolák válaszolt. A felek 10-8-ig fej-fej mellett haladtak. A Sopron ezt követően egy 12-2-es szériával állva hagyta riválisát. Ekkor már az első hazai időkérésre is sor került, de az első szakasz végén így is kétszer annyi soproni pont állt az eredményjelzőn, mint hazai.

A 30-15-ről induló második szakaszban Igor Polenek egyre több lehetőséget biztosított a fiataljainak. Ebben a 10 percben Böröndy 7, Licskai 5 pontot szerzett. A két csapat között a félidőhöz közeledve 20 egység környékén állandósult a differencia. A nagyszünetben 49-21-es állást regisztrálhattunk.

A harmadik szakaszban Faris kezdte a pontgyártást. A Cegléd alig került dobóhelyzetbe és már a 30 pontot ostromolta a differencia. A harmadik szakasz felénél 65-35-nél érkezett az újabb hazai időkérés. Ebben az etapban a Cegléd mindössze 9 pontot jegyzett.

A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A Sopron magabiztosan őrizte előnyét. A végjátékban Kelly Faris megszerezte a 17. pontját is egy triplából és ezzel csapata legeredményesebbje lett.

Áron Balázsné: “Megpróbáltuk a mérkőzésből kihozni a tőlünk elvárható maximumot. Igaz, dobhattunk volna jobban, védekezhettünk volna hatékonyabban, de láttam biztató jeleket a játékunkban.”

Igor Polenek: “A ceglédinél erősebb a csapatunk, amit bizonyítottunk is. Jól játszottunk.”