Kosárlabda Live

Kiütötte Szerbiát Spanyolország!

Mintha a végső győzelemért játszottak volna ma a csapatok a Férfi Kosárlabda Európa Bajnokságon! Pedig ma csak a legjobb négy közé kerülés volt a tét. Spanyolország klasszisokkal jobban játszott ma esti ellenfelénél Szerbiánál. Meg is lett az eredménye 90-60 arányban múlták felül rendkívül fiatalos ellenfelüket.

Már a kezdéskor láthatta a szép számú Ljubljanai közönség, hogy Spanyolország már az első percekben elakarja dönteni ennek a mérkőzésnek a sorsát. Szinte minden dobásuk a kosárban landolt, ellenfelük nem tudott mit kezdeni a narancsmezesek kemény védekezésével, így Szerbia már első öt perc után 5 eladott labdát jegyezhetett a statisztikában! Rudy Fernandez volt egyértelműen a spanyol csapat vezére az első negyedben, aki háromszor próbálkozott a tripla vonalon kívülről mindháromszor sikeresen. Egyszerűen hibátlanul játszottak a Spanyol csapat, hiszen a harmadik tripla utáni támadásból egy 8-0-ás rohanást hajtottak végre, aminek az eredménye az lett, hogy már az első negyedben 21-5-re vezettek.

A második negyedben minden ott folytatódott Spanyol szempontból ahol az első negyedben abba maradt, Igaz ekkor már Szerbia is belekezdett a pontgyártásba. Igaz közelebb férkőznie ellenfeléhez nem sikerült. A negyed végén slusszpoént Pablo Aguilar dudaszó pillanatában elengedett hárompontosa jelentette, így alakult ki a félidő eredménye 48-23-as Spanyol vezetés.

A szünet után a harmadik negyedben Spanyolország felrakta a pontot arra a bizonyos i-re. Előbb Victor Claver dobott egymás után 7 pontot, majd Sergio Llull dobott egy csont nélküli triplát, így 6:42-vel a harmadik negyed vége előtt már 58:23-at mutatott az eredményjelző. Ez volt az az állás amikor a legvérmesebb szerb szurkolók is feladták a reményt. Ezt később fokozta a Spanyol együttes, hogy már 40 ponttal is vezetett ellenfelével szemben, de a negyed végén a szerb játékosok okos kiharcolt faultokkal valamint pontosan értékesített büntetőkkel sikerült valamelyest csökkenteniük a hátrányukat.

Spanyolország a negyedik játékrészben már olyan játékot mutatott be amit All Star gálákon szoktak a csapatok, talán ennek is köszönhető, hogy a sérült Stefan Markovic nélkül felálló Szerbia 21-17-re megtudta nyerni a záró játékrészt.

Alex Mumbru a spanyol válogatott bedobója  a mérkőzés után elmondta, nagyon örül a továbbjutásnak, hiszen ez ma igazán egységes csapatként működtek a feldobástól az utolsó pillanatig, ezzel el is érték az egyik álmukat, hiszen az elődöntőbe jutottak.