Kosárlabda Live

Könnyedén nyert a Sopron!

A Közép Európai Liga harmadik fordulója ismét egy Sopron-Pécs összecsapást hozott. Ezúttal a PEAC volt a hűség városának a vendége. A hazai csapatból továbbra is hiányzott Kelly Faris, aki jövő héten kapcsolódhat be a csapat edzésekbe.

Idegesen kezdett a PEAC-PÉCS a Sopron elleni rangadón, az első olyan összecsapásán, ami beleszámít a magyar.bajnokságba. Már a második percben összeakaszkodott a két csapat amerikai centere, előbb Hawkinst figyelmeztették könyöklésért, majd a visszafutás közben szabálytalankodó Williams sportszerűtlen hibát kapott, Kiss Virág állt a helyére. Reid igyekezett egy alkalommal Jovanovic helyett büntetőzni, de a Papp, Makovsky, Németh Cs. játékvezetői hármas lefülelte a próbálkozást. Hamar tíz pontra nőtt a soproniak vezetése. A negyed végi eredményt Nagy Dóra triplája állította be. 22-14-re vezetett a hazai csapat.

A második negyed elején hat pontra zárkózott a vendég csapat. 24-18 után több szerzett labdája is volt a különbség tovább csökkentésére. Nem sikerült élni a lehetőséggel. A hibák után Tetemondova triplájával beindult a soproni henger. A PEAC gépezete erősen megakadt, öt percig gólképtelen maradt, 27-20-ról 38-20-ra lépett el a Sopron a nagyszünetre.

A harmadik negyedre egy teljesen más felfogású PEAC lépett pályára. Sokkal harcosabban és pontosabban játszottak Nagy-Bujdosóék. Három triplát is bevágtak, gördülékenyebb, gyorsabb támadójátékukkal tíz pontra is megközelítették a zöld-sárgákat. Zóna védekezésre állt át a vendég csapat, de nem okozott gondot átdobnia Soproniaknak. Ebben a periódusban elég sokat hibáztak a hazaiak, amit ellenfelük kosarakkal büntetett. A 29. perc elején, 50-36-os állásnál Igor Polenek hívta magához tanítványait. 53-42-re vezetett a hazai csapat három negyed után.

A csapatok nagy iramot diktáltak továbbra is, de egyre több hiba csúszott a dobásokba, melyek valószínűleg a fáradtság első jelei voltak. A negyed közepén lélektanilag fontos kosarat szerzett a Sopron a támadóidő lejárta előtti utolsó másodpercben. Négy perccel a vége előtt Zeljko Dokic kért időt, hogy egy utolsó rohamra bíztassa játékosait. Sokkal előrébb nem tudott lépni a csapata, és amikor három perccel a vége előtt Simon betalált, el is dőlt a meccs. A Sopron teljesen megérdemelten nyert 66-52-re!

Igor Polenek: “Gratulálok ellenfelünknek, ez fair küzdelem volt! Fontos győzelmet arattunk, mely nyugtatólag hathat a PINKK elleni vereség után, mely megviselt minket. Látható, hogy jó úton haladunk, de még van, mit kijavítani. Az első félidővel elégedett lehetek, a másodikban kiütköztek a hibáink. Gratulálok a játékosaimnak, tudom, mennyire akarták ezt a mai sikert, megérdemelték! Köszönjük szurkolóinknak, hogy támogattak minket, bízom benne, hogy a mai győzelem azokat is visszatereli a mérkőzéseinkre, akik ma nem látogattak ki. Mindenkire szükségünk van!

Zeljko Dokic: “Gratulálok a Sopronnak! Szervezettebben és harcosabban is játszottak. Volt náluk két kiugró teljesítmény is, amelyhez a mi rossz védekezésünk is hozzájárult. Simon Zsófira és Tianna Hawkinsra gondolok. Utóbbi egészen extra játékot nyújtott. Ami minket illet. Az első félidőben se küzdés, se szervezettség nem látszott rajtunk. A centerek kemény csatáiból is mi jöttünk ki rosszabbul, nem reagáltuk le jól ezeket a szituációkat. Örülök annak, hogy a szünetben tudtuk rendezni a sorokat, és a második 20 percben már az igazi arcunkat mutattuk, azt amit várok a csapattól. Ezzel együtt ma nem volt bennünk a győzelem.”