Kosárlabda Live

Legyőzte a Szekszárdott az MTK a Magyar Kupában!

Megkezdődött a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntője. Az első negyeddöntőt az MTK Budapest nyerte, miután hatalmas csatában 63-58-ra legyőzte a KSC Szekszárd gárdáját.

Medgyessy találatával indult a mérkőzés, melyre Scekic büntetőből válaszolt. Ezt követően sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első szakasz hajrájában Dusanic triplája után tett szert 4 pontos előnyre a KSC, melyből 1 pont a játékrész végére is megmaradt.

A második etap Reiner Dóra triplájával indult. 15-13-nál azonban hosszú percekre befogyott az eredményjelző. Idegesen játszott mindkét gárda, hiszen a sorsolás szeszélye folytán hatalmas esély előtt álltak a felek. A hibák ellenére kifejezetten jól szórakozott a találkozóra érkezett rengeteg kisiskolás, akik kedvenc csapatot választva szurkoltak. A kosárcsendet Zele Dorina két találata törte meg, mellyel ismét a Szekszárd került lépéselőnybe. Az MTK Orsó két triplájával fordított a félidő utolsó három percébe érkezve. A nagyszünet előtti utolsó perc 25-25-ről indult. Studer faultja után Reiner 2+1-es helyzetből 28-25-ös előnyhöz juttatta csapatát, majd Studer egy triplával javított. A szünetben 28-28 állt az eredményjelzőn.

 A harmadik negyedben sem változott érdemben a játék képe. Három pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Jellemzően az MTK járt előrébb 2-3 egységgel, de 41-38 után Zele Dorina ziccere és Dusanic hármasa után fordított a Szekszárd. A negyedet pedig Scekic találata zárta le, amivel 45-43-ra vezetett a tolnai gárda.

 A záró szakasz Medgyessy és Scekic egy-egy triplájával indult. Az utolsó 5 percbe 52-52-ről érkeztünk. Hatalmas csata alakult ki, mely során az MTK tudott higgadtabb maradni. Baksa triplája és Bagi ziccere után Hajdú Zsanett még egyenlített 57-57-nél. Bagi és Orsó révén azonban ismét MTK előnyt regisztrálhattunk. 61-58 után több támadásnál is lehetősége nyílt a Szekszárdnak az egyenlítésre, de a helyzetek kimaradtak. A végeredményt Cymmer állította be.

Sztevan Csupic: “Olyan volt ez a meccs, mintha a play-offban játszottunk volna, mind a két csapat szeretett volna győzni. Apró momentumok döntöttek, de örülök annak, hogy az új MTK-val történelmi sikert értünk el, és továbbra is maradhatunk Fehérváron.”

Magyar Gergely: “Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett szoros, és küzdelmes találkozó volt végig. Sajnos nem sikerült nyernünk, ám nemcsak rajtunk múlt, mert a végjátékban voltak olyan döntések, amelyek nem nekünk kedveztek, ettől függetlenül megérdemelten nyert az MTK, a mai napon jobbak voltak.”

Forrás: www.bb1.hu