Kosárlabda Live

Legyőzte a Szolnoki Olaj a Cedevita Zagreb együttesét!

Nehéz mérkőzés elé nézett a Szolnok az Adria Liga 23. fordulójában, hiszen a tabella második helyén álló horvát Cedevita együttesét fogadták. Ezzel együtt a hazaiak nagyon bíztak abban, hogy sikerül megszorongatni a nagy nevű ellenfelet. A szolnokiaknál nem játszhatott a nemrég igazolt Pilcsevics, mert az Adria Ligában már lejárt a nevezési idő, amikor hozzájuk került a szerb játékjoga.

4-0-val indította a mérkőzést a Cedevita, de nem sikerült meglépniük, mert Lóránt és Milosevics jó játékának köszönhetően volt válasza az Olajnak. 11-11-nél sikerült beérni a horvátokat, de egy perc alatt Ramljak triplája után héttel vezettek a vendégek. A negyed végére aztán egy pontra zárkózott a magyar csapat, miután a frissen beállt Trotter előbb egy triplát vágott be, majd az utolsó másodpercben egy bravúr kosara is volt.

Hasonló forgatókönyv szerint alakult a második etap is. Pár ponttal a Cedevita tartott előrébb, de nem szakadtak le a szolnokiak, sőt Rakics beállása újabb lendületet hozott a játékukba. 11-0-s sorozatot futottak, és így öt ponttal már ők vezettek. Végül két pontra sikerült felzárkóznia a vendég együttesnek, de két pont így is megmaradt a hazai előnyből. Meg kell még említeni, hogy sajnos ebben a játékrészben Báder egy ütközést követően a vállát fájlalva hagyta el a játékteret, és később kiderült, hogy már nem is térhet vissza a parkettre.

Beragadt egy kicsit a harmadik negyed elején a Szolnok. Három percet kellett várni az első szolnoki pontokra, ami Vojvoda büntetői révén érkezett. Nem sikerült megfordítani ekkor az állást, a horvátok nagyon jól védekeztek, de ők sem tudtak nagyobb előnyre szert tenni.

A záró etapra maradt a döntés. Már úgy nézett ki, hogy a papírforma szerint alakul a mérkőzés, mert a Cedevita kritikus pillanatokban talált be távolról, ezzel megtartva az előnyüket. A 38. percben 59-66-nál már elúszni látszott a hajó, azonban Holiday sokadik tripla kísérlete végre célba ért. Ezután Milosevics értékesített egy büntetőt, majd Keller hozott össze kettő plusz egyes akciót, amivel egál lett az állás. 66-66-nál Bilan állhatott a büntetővonalra, de csak az egyik dobását értékesítette. Alig volt több hátra, mint egy támadásnyi idő. Az időkérést követően Vojvoda Dávidhoz került a labda, aki rendkívül higgadtan tört be, és értékesített egy duplát. Az ellentámadásból már nem sikerült helyzetet kialakítania a horvátoknak, így végül az Olaj bravúros 68-67-es győzelmet aratott az Adria Liga jelenlegi második helyezettje ellen.

Dragan Aleksic: “A liga egyik legjobb csapatát olykor sikerült megfékeznünk, s pariban tudtunk lenni a Zágrábbal. A harmadik negyedben kicsit bajba kerültünk de visszajöttünk a meccsbe. A hajrában nem ismertünk elveszett labdát, küzdöttünk, hajtottunk és a végén helyén volt a szívünk.”

Jasmin Repesa: “Rászolgált a Szolnok a győzelemre, mert jobban játszott nálunk. Remélem, sikerül kiharcolnunk az első négy hely valamelyikét, vagyis a Final Four-ba jutást.”

Forrás: www.bb1.hu