Kosárlabda Live

Legyőzte a Szolnoki Olaj a Partizan Belgrádot!

Az Adria Liga 11. fordulójában az Olaj kosárcsapata kellemes meglepetésre öt ponttal verte a Partizánt.

A mérkőzés előtt kapták a szolnoki szurkolók a jó hírt, hogy a kézsérüléssel bajlódó Báder Márton hétfőn edzésbe állhat, ám mint azt dr. Ladoniczky Zoltán, a szolnoki csapat orvosa elmondta, véleménye szerint majd tíz nap múlva lehet harcképes a center.

Vojvoda, Warren és Lóránt is triplát dobott az elején, de ez kevésnek bizonyult a száguldó Partizán csapatával szemben, amely repülőrajttal indított. Játékosai 65 százalékos biztonsággal dobtak a mezőnyből az elején. Egyébiránt az Olaj az első dupláját, palánk alatti kosarát a nyolcadik percben érte el, amikor Warren passzát Keller húzta a gyűrűbe. A folytatásban is küzdött-hajtott az Olaj, Holiday és Keller is mutatott be formás zsákolásokat, a vendégek azonban szorgos csapatmunkával és Bogdan Bogdanovic remek 17/12 pontos teljesítményével 43-29-re vezetett az első félidőben.

A fordulást követően a hazai csapat és közönsége is megérezte, hogy igenis van keresnivalója a címvédő ellen, amelynek láthatóan ellaposodott a játéka. Lóránt Péterék vetélytársuk nyomába eredtek, és Keller centergóljával 43-49-re zárkóztak fel. Ki más, mint Bogdanovic dobott egy újabb triplát, lendítve ezzel nagyot csapatán. Szerencsére Vojvoda is beszórt egy hármast, így csapata folytathatta az üldözéses versenyt. Kár, hogy a következő vendégakciónál Vojvoda megkapta negyedik személyijét, így Asceric edző leültette a bedobót.

A záró játékrész 51-55-ös állásról indult, és továbbra is úgy tűnt, hogy megfogható a szerb elit alakulat. Négy perccel a vége előtt Lóránt triplájával 63-62-re módosult az állás. Ekkor vezetett először az Olaj, amit később már ki sem adott a kezéből. Óriási harc indult a győzelemért, a találkozó akkor dőlt el, amikor 47 másodperccel a vége előtt Warren triplát dobott, a vendégek pedig előbb a hitüket, majd a meccset is elveszítették.

Az Olaj teljesen megérdemelt 76-71-es sikert aratott a címvédő, és az Euroligában is induló vetélytársával szemben.

Nenad Asceric: “Extra motivációval játszhattak a fiúk, hiszen a címvédő volt az ellenfél, s náluk Európa egyik leghíresebb edzője ült a kispadon. Az első félidőben nem koncentráltunk eléggé, a fordulást követően viszont megmutattuk, hogy van tartásunk és nemcsak óriási szívvel, hanem olykor jól is játszottunk és azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet.”

Dusko Vujosevic: “Hetek óta heti két meccset játszunk, vannak sérültjeink, és ezért most kisebb a rotációnk. Az első félidőben jól játszottunk és nagyobb különbséggel is vezethettünk volna, a szünet után feljött a Szolnok, mi pedig nem tudtunk újítani, mert néhány játékosunk bepánikolt.”