Kosárlabda Live

Lettország átgázolt Ukrajnán!

Kiütéses győzelmet aratott Lettország Ukrajna felett Szlovéniában a férfi kosárlabda Európa bajnokság második körében.

Első perctől kezdve érvényesítette akaratát Lettország válogatottja. Igazán tetszetős közönségszórakoztató játékot mutattak be, Janis Strelnieks, Janis Blums és Kuksiks vezérletével már az első negyed végén 24-11 -re vezetett a Lett csapat. Szövetségi kapitányuk sok cserével próbálta frissen tartani játékosait aminek meg is lett az eredménye, hiszen ezen a huszonnégy ponton összesen 9 játékos osztozott.

A második negyedben megpróbált az Ukrán válogatott faragni a hátrányából de mihelyst közelebb kerültek ellenfelükhöz, a Lett válogatott megrázta magát és többek közt Janicenoks két hárompontosának köszönhetően Lettország hamar visszaállította a különbséget, amit a negyed végéig még további egységekkel növelt. A nagyszünetben már 42-22-re vezettek.

A harmadik játékrész Pooh Jeter 2+1 -es szituációjával indult de Lettország nem engedte, hogy ellenfele közelebb férkőzzön. Hiába próbálták hosszú támadásokkal az ukránok stabilizálni a különbséget, ellentámadásokból Janicenoks, Kuksiks és Strelnieks vezérletével a harmadik negyed végén már 33 egységes 65-32-es Lett vezetést könyvelhettek el a lelátón ülök.

A záró etapban már csak a különbség nagysága volt a kérdés, Ukrajna megpróbált még egy utolsó hajrát de Lettország végig uralta a játékot ennek köszönhetően nagyon simán nyerte meg a találkozót 85-51-re.

A mérkőzés végén Ukrajna szövetségi kapitánya elmondta: Rugalmatlanok voltunk, játékosaim nem tudtak együtt élni a játékkal. Remélhetőleg pénteken már jobban fogunk játszani.

A következő fordulóban Lettországra már nehezebb feladat vár. Franciaország ellen kell ugyanezt a jó formát tartania, míg Ukrajna Szerbia ellen néz majd farkas szemet.