Kosárlabda Live

Litvánia legyőzte Franciaországot

Kisebb bravúrt vitt véghez szerda este Litvánia válogatottja szerdán este Szlovéniában, miután 76-62-re legyőzte a csoport első Franciaországot!

Álmosan kezdtek a csapatok de ebből az álomból a litvánok ébredtek hamarabb és ennek köszönhetően 8 pontos előnyre tettek szert az első negyed derekán, amiből 6 egységet a játékrész végéig meg is őrzött. Így kisebb meglepetésre 16-10-es Litván vezetéssel pihentek a csapatok.

A második negyed közepéig a franciák egyszerűen képtelenek voltak pontot szerezni, míg ellenfelük az előnyüket szépen lassan 10 ponton felülire növelte. Leghamarabb Tony Parker ébredt csapatából, aki egy hárompontosaival két pontra 25-23-ra zárkóztatta fel csapatát, de a vezetést nem sikerült átvenniük. Kétszer tíz perc játék után 5 pontos 35-27-es Litván vezetés állt az eredményjelzőn.

A harmadik játékrészben Litvánia játékában szinte lemásolta az előző negyedbeli játékát, így ismét 10 pont fölötti volt az előnye. Mikor ellenfelük ismét ledolgozta hátrányát, a padról beállt Robertas Javtokas segítette hozzá Litvániát, hogy megnyugtató 51-42-es állással forduljanak rá a csapatok az utolsó negyedre.

Negyedik etapban, Franciaország már hiába próbálta ledolgozni a hátrányát, Litvánia Martynas Pocius valamint Linas Kleiza révén mindig tudott válaszolni egy hárompontossal. A vége 76-62. A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt győzelmet láthatott a közönség.

Jonas Kazlauzkas a mérkőzés után elmondta, hogy hihetetlenül boldog, hiszen egy a végső győzelemre is esélyes csapatot sikerült legyőzniük. Igazi csapatként játszottak ma a játékosaim. Ebből a győzelemből lehet építkezni, de még nagyon sok van hátra.

Jonas Valanciunas a mérkőzés legjobbja nyilatkozatában elmondta, hogy óriási fegyvertény, hogy az idáig ponterős Franciaországot, ilyen kevés ponton tudták tartani valamint a kiváló védekezésüknek köszönhetik az ilyen arányú győzelmet.