Kosárlabda Live

Magabiztos győzelmet ért el a Sopron!

A Igló személyében kétarcú csapat ellen készült a Sopron az esztendő utolsó hazai rendezésű Közép Európai Liga mérkőzésén.

Az utazással teli napok ellenére frissen és kiváló ritmusban kezdett a magyar bajnok. Nem telt el négy perc, amikor 11-2-nél már a vendégek időkérése miatt állt a játék. Az Igló rettenetes dobóformát mutatott. Hawkins az első 7 percben egymaga több pontot jegyzett – szám szerint tízet -, mint a szlovákok összesen.

A 25-11-ről induló második negyedben 31-15-re is ellépett a Sopron, amikor Palusna egy büntetővel megtörte a vendégek 4 percre hízó kosárcsendjét. A két csapat között beállt a 15 egységnyi differencia. A félidő utolsó 3 percében Stankovic is megvillant, 6 pontot szerzett ebben a periódusban. Ráadásul Simon is betalált, amivel 43-25-re ment a Sopron.

A harmadik szakaszban már a 30 pontot is átlépte a különbség. Egyre több lehetőséget kaptak a fiatalok. Érdemes kiemelni Weninger Virág teljesítményét, aki a második 20 percben 14 percet töltött a pályán és 10 pontot szerzett.

A 69-38-ról induló záró szakaszban egy kicsit közelebb kerültek a szlovákok, de ettől függetlenül magabiztosan 83-58-ra nyert a Sopron.

Igor Polenek: “Jó mérkőzést játszottunk, ahol több lehetőséget tudtam biztosítani a fiataloknak. Ezáltal a korábban többet pályán lévők is tudtak pihenni, mely nagyon fontos volt a szerdai Euroliga mérkőzés előtt. Most már utóbbira koncentráltunk, nagyon fontos lenne, hogy nyerjünk.”

David Demecko: “Az elejétől fogva a Sopron irányította a mérkőzést. Ellenfelünk védekezésével ma nem tudtunk mit kezdeni. Ez vezetett a vereségünkhöz.”