Kosárlabda Live

Magabiztosan lépett át szlovák ellenfelén az Uniqa Euroleasing Sopron!

A Somorja ellen folytatta szereplését a Közép Európai Ligában a Sopron. Igor Polenek együttese 95-78-as győzelmet aratott. Több szempontból sem várt egyszerű mérkőzés a Sopronra. A magyar bajnok vasárnap egy sok hibával tarkított mérkőzésen szenvedett vereséget a DVTK-tól, miközben az a szlovák csapat érkezett vendégségbe mely ősszel váratlanul nagy különbséggel győzte le Fegyverneky Zsófiékat. A soproni keretben vasárnaphoz képest változás volt, hogy ezúttal Kelly Faris kapott lehetőséget, míg a kimaradó légiós a bokasérüléssel bajlódó Dragana Stankovic volt. A gyomorfertőzéséből felépülve Licskai Zsófia is pályára léphetett.

Kelly Faris szerezte az első pontokat és Ciglar triplája után az első negyed felénél 9-7-re vezetett a Sopron. Ezt követően azonban 6 somorjai pontra nem érkezett válasz, amivel a vendégek kerültek előnybe. Ezt pedig a negyed végéig megőrizték. 10 perc után 21-19-re vezetett a Somorja.

A második negyedet 7-0-val indította a magyar csapat és Hawkins triplája után 26-21 állt az eredményjelzőn. Ebben a periódusban remekül működött a soproni támadójáték. Érezték is a somorjaiak, hogy változtatni kell. Ezt egy zónával tették meg. A két csapat őszi mérkőzésén elképesztő dobóformáét mutató Vynuchalova ezúttal is megvillant 13 perc játék után már a 14. pontját jegyezte. Sujova büntetőjével pedig egyenlített a Somorja, sőt Jaeschke találata után vezettek. 32-30 után azonban egy 10-0-s szériával válaszolt a magyar bajnok. Ebből Hawkins, Fegyverneky és egy triplával Licskai vette ki a részét. Az ekkor megszerzett előny a félidőig megmaradt. A 49-42-es állást hozó nagyszünetben Hawkins már 23 pontnál tartott és a Sopron azt is elbírta, hogy Ciglar a jó kezdés után a második szakaszban nem talált be.

Nagy kérdés volt, hogy a harmadik negyed elején milyen irányt vesz a találkozó. Kedvező irányt vett. Ciglar értékékesített egy triplát és ezzel 54-44-nél megint 10 volt közte. Az első félidőben egy-egy ilyen jó periódus után mindig jött a somorjai felzárkózás. Ezúttal azonban ez elmaradt. Nem véletlen, hogy a harmadik negyed közepén 61-47-nél a vendégek időkérése miatt állt a játék. Már a harmadik negyedben megszerezte a 30. pontját Tianna Hawkins és egyre stabilabban 10 pont felett állandósult a differencia. A negyedik negyedben a 20 pontot is elérte a különbség és végül magabiztos győzelmet aratott Igor Polenek együttese. Eredményes támadójátékkal és egy klasszis egyéni teljesítménnyel feledtette a soproni csapat a vasárnapi vereséget. Az Euroliga folytatásáig még egy zágrábi vendégjáték vár a magyar bajnokra.

Igor Polenek: “Az elmúlt mérkőzéshez képest jobban teljesítettünk, de védekezésünk még nem volt az igazi. Két nap múlva újabb Közép Európa Liga mérkőzés következik, majd jön az Euroliga találkozó, amire nagyon fel kell készülnünk. Remélem ennél is sokkal jobban teljesítünk majd, amihez bíztató jeleket láttam.”

Jan Krajnak: “Euroligás ellenfelünk ellen az első félidőben gyengébb produkciót mutattunk. A második játékrészben már felnőttünk a feladathoz, de a lepattanók szerzésében alul maradtunk. Támadásban már jobban teljesítettünk, de még ez is kevés volt a szorosabb eredményhez.”