Kosárlabda Live

Második félidejei játékának köszönhetően nyert a PEAC-Pécs!

Egymásnak ellentmondó hírek érkeztek a hét folyamán Ceglédről. Egy azonban biztos, vasárnap este a lengyel szakvezető Arkadius Koniecki és Daliborka Vilipic nélkül szerepelt a CEKK. A csapatokat családias hangulat fogadta, de a lelátót igencsak feldobta, hogy a pécsi szurkolók mikulás sapkában biztatták a kedvenceiket.

A feldobás után Orozovic és Jovanovic pontjaival pillanatok alatt 5-0-ra ellépett a Fűrész Dia, Horváth Lilla, Pap Regina hármas nélkül felálló PEAC, de ezt követően 8-5-re fordított a Cegléd. Januárban a CEKK igencsak megtréfálta a PEAC-ot és hatalmas meglepetésre nyerni tudott. Már-már ennek a találkozónak a rémképe villanhatott be a pécsi híveknek, amikor az első negyed végén 16-15-ös előnyben voltak a vendégek.

A második etap elején pedig 24-17-re is vezettek. Zeljko Djokic 26-19-nél kért időt és finoman szólva is emelt hangon beszélt tanítványaival. Még a lelátón is hallani lehetett a szavait, amik ébresztőnek bizonyultak. Williams találatával 26-26-nál már egyenlő volt az állás. Innentől kezdve pedig hengerelt a PEAC. A félidőre 42-34-es előnyre tettek szert a pécsiek.

A harmadik negyed elején érezhetően döntésre akarta vinni a találkozót a PEAC, ekkor Williams, Jovanovic és Reid találatával 10 pont felett állandósult a differencia. Gorjanácz és Mányoky pontjai azonban még életben tartották a ceglédi reményeket. A PEAC a folytatásban legalább kettővel magasabb fokozatra kapcsolt, amit már nem tudott átvenni a CEKK. Sajnos ennek a pályán látható jele a súlyos szabálytalanságok voltak. Joggal háborodott fel a pécsi publikum, hiszen nem egy sérülésveszélyes helyzet alakult ki. A PEAC játékosai a büntetőket biztos kézzel értékesítették ekkor, miközben Raus és Jovanovic triplából is eredményes volt. 63-41-nél lépte át a 20 pontot a differencia. Zeljko Djokic egyre több bizalmat szavazott a fiataloknak. A légiósok közül Orozovic volt legtovább a pályán, aki szemmel láthatóan élvezte a helyzetet, hogy a maga 23 és fél évével a legrutinosabbként kellett vezetnie a csapatát.

A 75-47-ről induló negyedik negyedet Kiss Virág, Szűcs Réka, Raus Vivien, Kaposi Pálma, Demeter Hanna összeállításban játszotta végig a PEAC. Sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy ezt a 10 percet is 12-5-re hozták a pécsiek. A közönség nagy tapssal jutalmazta a fiatalok minden szép megmozdulását. A találkozó utáni ünneplés során pedig szaloncukor zápor fogadta a lányokat. A PEAC 87-52-es győzelemmel hangolt a Lille elleni sorsdöntő összecsapásra.

Zseljko Djokics: „Nagy problémába kerültünk, hiszen négy játékosunk is kiesett a rotációból, két irányító és két magas ember, ami súlyosan érint minket a jövő heti két, nagyon fontos találkozónk előtt. Remélem, a vírus itt megáll, és nem fertőzi tovább a csapatunkat. Ma nagyon puhán kezdtünk, de aztán nagyon szép kosárlabdát játszottunk, örülök, hogy a szurkolók is élvezték a találkozót. Kaposi Pálma dominált lepattanóharcban, Raus Vivien pedig a legjobb plusz-mínusz mutatóval zárta a mérkőzést. Ez azt mutatja, jó úton járunk.”

Áron Balázsné: „Tizenöt percen keresztül egészen jól játszottunk, betartottuk a taktikai utasításokat. Persze csak idő kérdése volt, mikor ébred fel az ellenfelünk. Onnantól ők irányították a játékot, az ő akaratuk érvényesült. Viszont ha ezeket a tizenöt perceket hosszabb időszakaszokra ki tudjuk tolni, elégedettek lehetünk.”