Kosárlabda Live

Még várni kell az Olaj továbbjutására az Eurochallengben!

Nem sikerült a bravúr a Szolnoki Olaj csapatának az EuroChallgenben, miután 89-78-as vereséget szenvedett a Krka Novo Mesto otthonában. Ez a vereség egyben azt is jelenti, hogy Báder Mártonéknak a csoport záró mérkőzésén kell majd kivívniuk a továbbjutást.

Nem kezdte jól a mérkőzést az Olaj, már az első negyed 6. percében időt kellett kérnie Dragan Alekszicsnek, miután csapata 18-7-es hátrányban volt. Ez a 11pontos különbség a negyed végégig is megmaradt, így 28-17-es eredménnyel vonultak rövid pihenőre a csapatok.

Az Olaj védekezése nem javult a második negyedben sem, ennek köszönhetően 20perc alatt 52 pontot kaptak.

A szünetben valószínűleg alapos fejmosást adhatott Dragan Alkeszics tanítványainak, mert a harmadik negyedben, hiszen csapata szigorított a védekezésén és Milosevic tripláinak is köszönhetően visszatértek a mérkőzésbe, így 66-60-as állással fordultak rá a záró negyedre.

66-60-ról indult a záró játékrész. Klobucar rögtön vágott egy hármast, majd nem sokkal később Lóránt ellen sportszerűtlent ítéltek, így a 2+2-es akció után ismét tízen felül volt a differencia. A listavezető azonban nem adta fel és egy újabb hajrát indított: Simon és Holiday triplával felelt, majd Milosevics és Rakics büntetői után már csak kettő volt közte. Ennél közelebb azonban már nem jutottak ellenfelükhöz Simonék, a végére maradt még lendület a Krkában, és nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Összességében megérdemelten nyertek a szlovének, de mivel az egymás elleni eredményben jobb maradt a Szolnok, így továbbra is reális esélye maradt a továbbjutásra.

Aleksandar Dzikic: “Két pontra fogunk emlékezni ebből a mérkőzésből. Még előttünk vannak a legfontosabb mérkőzések. Az első félidőben nagyon jól játszottunk majd a jó játékot bent felejtettük a harmadik negyedben az öltözőben. Szerencsére ezeket a hibákat eltudtuk viselni. A Szolnok egy nagyon jó csapat, nehéz minden mérkőzés ellenük ezért is értékes a mai győzelem!”

Dragan Alekszics: “Gratulálok Krkának. Megérdemelték, hogy győzzenek, mert ma este igazán jól játszottak és tudták, hogy mit akartak. Sajnos csak a harmadik negyedre találtuk meg a helyünket a pályán, de örültem, hogy utána visszatértünk a mérkőzésbe. A végén a Krka mellett döntött a szerencséjük is meg, a játékvezetők kedvező döntéseik. Nem maradt más választásunk a továbbjutáshoz, jövő héten mindenféleképpen nyernünk kell!”