Kosárlabda Live

Nem sikerült a bravúr Krakkóban a soproni lányoknak!

Nem sikerült a soproni bravúr a Wisla Krakow otthonában. A jó erőkből álló lengyel csapat 80-56-os győzelmet aratott. A mérkőzés sorsa az első negyedben eldőlt. A lengyelek 8 perc alatt 17 pontos előnyt alakítottak ki. Ezt követően a Sopron megpróbált felzárkózni, de 42-30-nál, azaz 12 pontnál közelebb nem került. A két gárda között sokáig 15-18 pont környékén állandósult a differencia, majd a lengyelek a záró szakasz elején egy 13-0-es szériával tovább növelték az előnyüket. A soproni csapatban Tianna Hawkins 33 pontot szerzett.

Teljes kerettel állhatott fel a Wisla Krakow otthonában a Sopron, mivel Simon Zsófi is bevethető állapotban volt. Bár nem Igor Polenek csapata számított a mérkőzés esélyesének, de látva a remekül sikerült kassai fellépést és azt, hogy az évad eddigi négy hazai Euroliga találkozójából hármat elbukott a lengyel sztárcsapat, egy szoros csatában bízhattunk.

Ouvina szerezte a mérkőzés első találatát, melyre Krnjic válaszolt. 4-4-ig haladtak fej-fej mellett a csapatok, majd Lavender, Szott-Hejmej és Ouvina pontjaival fokozatosan ellépett a Wisla. A lengyel csapat egyszerűen átrohant a Sopronon. Az első félidőben 10 alkalommal adta el a labdát a magyar alakulat és ezekből 14 pontot szereztek a hazaiak. Igor Polenek 15-8-nál kért időt, de a hazai előny nőtt tovább. 25-8-nál már 17 egységgel vezettek a lengyelek. Az utolsó percbe fordulva Tetemondová értékesített egy triplát, majd a negyed végén a dudaszó pillanatában Hawkins 2+1-es megoldása hozta közelebb a Sopront.

A 29-14-ről induló második negyed elején Hawkins már a 9. pontját szerezte, de betalált Sara Krnjic is. A hazaiak mindössze egy duplát jegyeztek három perc alatt. Ekkor Stefan Svitek időt is kért. Miután lányai visszatértek a pályára, Lavender szinte azonnal megtörte a hazai kosárcsendet. A krakkóiak legponterősebb játékosa egymás után három támadásból volt eredményes és a második etap felénél már 16 pontnál járt. A két csapat között 15-17 egység környékén állandósult a differencia. Igor Polenek végül 41-25-nél kért időt.

A félidő hajrájához közeledve Zsovár triplája után még 42-30-ra felzárkózott a Sopron. Ekkor megnyílt a lehetőség, hogy még tovább faragja hátrányát a magyar csapat, de a ziccerek kimaradtak. Egy betörésnél Zsovár esett csúnyán és a fejét ütötte be, de rövid ápolás után folytatódhatott a játék. A kényszerszünetet követően Tamane talált be. A félidő utolsó támadásánál pedig Ciglar faultolt bele Ouvina triplájába. A három büntetőből mindössze egy ment be, de ezzel is 45-30-ra módosult az állás.

A félidőben Lavender és Hawkins 16-16 pontnál tartott. A lengyelek mindössze 20-19-re nyerték a lepattanókért folytatott párharcot, de a 36%-os soproni dobóteljesítmény és a korábban már kiemelt eladott labdák magyarázatot adtak a nagy hátrányra.

A harmadik negyed elején másfél percig nem voltak eredményesek a csapatok, majd Szott-Hejmej süllyesztett el egy triplát. 18 pontra nőtt a hazai előny, miközben jelentősen visszaesett a mérkőzés színvonala. Soproni oldalon egyedül Hawkins szép megmozdulásait lehetett kiemelni, míg a hazaiaknál elsősorban Zurowska villanásai késztették tapsra a közel telt háznyi krakkói publikumot. A lengyelek gond nélkül tartották az előnyüket. A harmadik negyed hajrájában azonban Zsovár triplája és Krnjic ziccere 54-41-nél egy kisebb felzárkózási lehetőséget teremtett.

A két csapat őszi találkozóján sikerült egy nagy hajrával szépíteni az eredményen. Ezúttal 13 pontnál közelebb nem került a Sopron. 54-41 után a negyedik negyed elejét is beleszámolva egy 13-0-s szériával megduplázta előnyét a lengyel gárda. A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A Wisla Krakow magabiztosan őrizte a vezetést és 80-56-os sikert ünnepelhetett.

Igor Polenek: “Szoros mérkőzést vártam, nem lett az. Gyorsan ki kell javítanunk a hibáinkat, mert rövidesen olyan mérkőzések következnek, melyek a továbbjutásról döntenek!”