Kosárlabda Live

Nem sikerült az Olaj bravúr Szlovéniában!

Az Adria Liga 20. fordulójában, a szlovén fővárosban szerepelt a Szolnok. Keller és Lóránt duplájával, majd Holiday triplájával három perc után 7-2-re vezetett a magyar csapat. Szép lassan éledezek a hazaiak, akik a hetedik perc végén, 11-11-nél utolérték az Olajt. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, 18-18-at mutatott az eredményjelző az első negyed végén.

A folytatást 10-2-vel kezdték a szlovének. A különbség egyre csak nőtt, Dragan Alekszics 15 perc után, 32-21-nél kért időt. Sikerült is csapatának rendezni a sorokat, egy 11-0-s roham után 32-32-es eredménnyel mehettek öltözőbe a csapatok.

A fordulás után is a hazaiak kezdtek jobban. Sasu Salinék elkezdték szórni a triplákat, így ismét tíz fölé kúszott a különbség. Alekszics 45-34-nél megint megpróbálkozott egy időkéréssel, ezúttal azonban nem használt a taktikai értekezlet. Állandósulni látszott a differencia, 55-45-ről várták a csapatok a záró játékrészt.

A hátralévő 10 percben már nem volt esélyük Kelleréknek. A vendéglátóknak szinte minden bejött, a piros-feketéknek viszont szinte semmi sem. Az olló csak tovább nyílt, a vége 17 pontos 74-57-es Union siker lett.

Ales Pipan: “Az első félidőben játszott úgy a csapatom ahogy azt megbeszéltük. A második félidőben a masszív védekezésünkkel nem tudott ellenfelünk mit kezdeni, ennek köszönhetően nyugodtan tudtuk a végjátékba belemenni. Ez egy nagyon fontos győzelem volt nekünk.”

Dragan Alekszics: “Nagyon jó csapat az Olimpija, ahogyan azt ma bizonyították is. A második félidőben nyújtott szilárd védekezésük ellen nem találtuk a megfelelő ellenszert és ezúttal hiányoztak a távoli dobásaink is. Ez volt a kulcsa vereségünknek.”