Kosárlabda Live

Ötödik helyért játszhat Szlovénia!

A házigazda Szlovén válogatott megpróbálta enyhíteni csalódott szurkolóit az egy nappal korábbi Franciaországtól elszenvedett vereség miatt. Sikerült nekik magabiztos játékkal 92-74-re legyőzték az EB végére teljesen széthullott Szerbiát. Szlovénia így kvalifikálta magát a jövő évi spanyolországi világbajnokságra.

Ott folytatta vessző futását a Szerb válogatott ahol Spanyolország ellen abbahagyta. 6:47 telt el az első negyedből és Szlovénia már 26-4-re vezetett. Djordje Gagic kosarainak köszönhette Szerbia, hogy az első 10 perc után az eredményjelzőn 30-17 állt.

Jure Balazic hárompontosával kezdődött a második játékrész, Szerbia megpróbált felzárkózni de ez arra volt elegendő, hogy 33-23-ra módosítsa az eredményt. Ekkor a Szlovénok begyújtották maradék rakétáikat is. Példás védekezést valamint pontos támadásokat vezettek, aminek az eredménye 53-35-ös félidei hazai vezetés lett.

Szlovénia már 23 ponttal is vezetett a harmadik negyedben mikor is ellenfelük megpróbálkozott egy utolsó rohammal. 64-53-ra sikerült csak megközelíteni a hazai csapatot. Szlovénia Goran Dracic vezetésével elővette a második negyedben is látott kemény játékot amivel vissza tornászták az  előnyüket 16 pontra. Így a negyed végén 71-55-re vezettek.

A záró játékrészben már csak a Szlovén győzelem nagysága volt a kérdés. Goran Daric 10 pontjának is köszönhetően a záró dudaszó pillanatában 92-74-es hazai győzedelmet ünnepelhetett a hálás publikum.

Szerbia ezen veresége azt jelenti, hogy már csak 1 esélye van, hogy automatikusan kijussanak a jövő évi világbajnokságra.

“Két különböző stílusú csapatott láthattak ma a nézők, sajnos ma mi voltunk azok akik nem tudták felvenni a ritmust. A második félidőben megvolt rá az esélyünk arra, hogy visszatérjünk a mérkőzésbe, de akkor már késő volt.” – nyilatkozta a szerb szövetségi kapitány Dusan Ivkovic.