Kosárlabda Live

Somorján szenvedett vereséget a DVTK!

A női kosárlabda Közép-Európa Liga, 14. fordulójában szombaton idegenben játszott a Diósgyőr.

Nem indult jól a mérkőzés a DVTK számára. A Somorja 12-4-re ellépett, de Peresztegi Nagy Ákos időkérése után 14-14-nél már egyenlített a magyar csapat. Az első szakasz végén pedig 25-20-as miskolci vezetést regisztrálhattunk.

A második szakaszban 29-23-ra is ellépett a DVTK, de egy 9-2-es szériával 32-31-re fordított a Somorja, mely az előnyét a félidőig nem tudta megőrizni. Raven, Tobin és Czank 72 másodperc alatt 5 pontot jegyzett a játékrész végén és ezzel 41-39-nél ismét fordult a kocka.

A harmadik negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 54-48-nál hat egységgel megugrott a házigazda. Ebből az differeciából három a harmadik szakasz végéig megmaradt.

A záró negyed első felében két hazai tripla is utat talált a gyűrűbe és ezzel 74-64-nél 10 pontra nőtt a somorjai előny. A DVTK ezt követően még igyekezett zárkózni, de a hátrányát csak megfelezni tudta. Így a Diósgyőr a csütörtöki Európa kupa mérkőzése előtt 81-76-ra kapott ki.

Jan Krajnak: “Örülünk, hogy ismét győzni tudtunk a miskolciak ellen.”

Peresztegi Nagy Ákos: “Nyolcvanegy kapott ponttal nehéz mérkőzést nyerni. A csapat ismét nem érezte át ennek a meccsnek a súlyát. Koncentrációs hibákból fakadóan könnyű kosarakat kaptunk.”