Kosárlabda Live

Spanyolország nyerte a bronzérmet!

Másodjára csapott össze a szlovéniai Európa Bajnokságon Spanyolország Horvátországgal! A csoportmérkőzések első körében a spanyol csapat magabiztosan nyert. Vasárnap este a bronzéremért csaptak össze, ezúttal 92-66-ra győzedelmeskedett Spanyolország válogatottja.

Spanyolország kezdte jobban a mérkőzést. Már a találkozó elején sikerült egy 11-0-ás rohamot diktálniuk aminek következtében 14-4-re vezettek. Bojan Bogdanovic személyében jött a válasz horvát oldalról aki kilenc pontot valamint értékes lepattanókat is szedett ebben az időszakban. Damjan Rudez triplája 1perc 59-el a negyed vége előtt már 17-16-os horvát vezetést eredményezett. Segio Llull a következő két támadásból mindkét alkalommal a tripla vonalon kívülről talált be. Ez által az első negyed után 23-18-ra vezetett Spanyolország.

Folytatódott Bogdanovic pont gyártása negyed közepén dobott két triplája azt jelentette Horvátország 28-27-re átvette a vezetést. Juan Orega spanyol szövetségi kapitány nem nézte ezt jó szemmel időkéréssel próbálta megfékezni csapata hátrányba kerülését. Llull hárompontosával valamint csapata kemény védekezésének köszönhetően a sikerült ismét a vezetést visszavennie Spanyolországnak. Bogdanovic egy újabb hárompontossal még felzárkóztatta csapatát, de Llull vezérletével Spanyolország megnyugtató előnyhöz jutott a félidő végét jelző dudaszóig. 2*10perc elteltével 46-36-ra vezetett a jövő évi világbajnokság házigazdája.

A harmadik játékrész komoly kosárhiánnyal indult, Llull elhelyezte az ötödik hárompontosát valamint Rubio duplájával eldőlni látszott a bronzérem sorsa, hiszen már 54-40-re vezetett a Spanyol válogatott. Simon valamint Luka Zoric pontjaival közelebb jött Horvátország, de a másik oldalról Fernandez triplákkal válaszolt, míg a negyed végét jelző dudaszónál Spanyolország 59-47-re vezetett.

Mint később kiderült Horvátország már többször nem tudta megközelíteni ellenfelét, Spanyolország magabiztos játékot mutatott be a negyedik játékrészben. 29 pontot dobtak a negyedik negyedben míg csak 18-at kaptak. Teljesen megérdemelten nyerték meg a bronzérmet.

“Ez a legrosszabb dolog ami velünk történhetett, 18 év után bejutottunk a legjobb négy közé, majd a két legfontosabb mérkőzést elveszítettük. De talán kis idővel mostani csalódottságunkat le tudjuk vetkőzni, hiszen az alapcélunkat, ami a jövő évi világbajnokságra való kijutás volt, sikerült elérnünk.”- nyilatkozta Krunoslav Simon a horvát válogatott bedobója.

“Döntőt akartunk játszani, az sajnos nem jött össze. Nehéz volt de túl tettük magunkat a csalódottságon. Szépen csillog a bronz érem is, azt gondolom, hogy az elmúlt két hónap munkája most érett be. Teljesen elégedettek vagyunk ezzel a sikerrel.”-értékelt a spanyol válogatott irányítója Sergio Rodriguez