Kosárlabda Live

Súlyos vereséget szenvedett az Euroligában a Győr!

Nem sikerült a szép búcsú a Győrnek az idei Euroliga szezontól. A Kayseri KASKI otthonában nagy különbségű 91-37-es vereséget szenvedett Bencze Tamás alakulata.

Nem indult jól a Győr vendégjátéka. 2-2 után egy alig négy perc elteltével már 15-4-re vezetett a Kayseri. Ekkor egy 10-0-s szériát zártak le a hazaiak. Jó ritmusban és pontosan játszott a Kayseri, így a különbség az első szakasz hajrájára a 18 pontot is elérte. Az első 10 perc Fejes triplájával zárult és ezzel kozmetikázott valamit az eredményen a magyar csapat.

A második etapban közel 4 percig nem volt eredményes a Kayseri és ez idő alatt a Győr 26-18-ra kapaszkodott fel. Lengyel Dalma is eredményes volt ekkor távolról. Sanders büntetői törték meg a török kosárcsendet és ez egy 13-0-s etap kezdete volt. 39-18-ra léptek el a hazaiak. Lengyel Dalma egy triplával válaszolt, de a félidőben így is 20 egység felett alakult a differencia.

A beharangozónkban kiemeltük, hogy a győrieknek jelen pillanatban még sok ez a terhelés. A harmadik etap elején ismét beragadt Bencze Tamás alakulata és a 14-0-s török széria azt is eldöntötte, hogy nagy különbségű lesz a vereség. Tinkle és Laklóth egy-egy villanással igyekezett tartani a lépést. Az utolsó 10 perc azonban 62-29-ről indult. Ezt a játékrészt 29-8-ra nyerték a törökök, akiknél négyen is 10 egység fölé jutottak.

Ayhan Avci: “Fontos volt a győzelem, s hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Eddig jól sikerült az első évünk az Euroligában, de nem dőlünk hátra, arra koncentrálunk, hogy bejussunk a legjobb nyolcba.”

Bencze Tamás: “Gratulálok a törököknek, de az igazsághoz tartozik, hogy három sérültünk van, s elfogytunk a végére. Fiatal csapat vagyunk, sokat kell még tanulnunk.”

Forrás: www.bb1.hu