Kosárlabda Live

Szlovénia legyőzésével búcsúzott Lengyelország!

Végre azt a játékot mutatta Lengyelország csapata az Európa bajnokságon amit előzetesen vártunk. Nem kisebb együttest győzött le mint a házigazda Szlovénia gárdáját 71-61-re a C csoport zárófordulójában.

Közel telt ház fogadta a két csapatot Celjében, de ez nem tántorította el a Lengyel együttest és már a mérkőzés elején kezükbe vették az irányítást aminek az eredménye az lett, hogy az 5. percben már 13-6-ra  vezettek. Rendezni kellett a fejeket a hazai csapatban aminek az eredménye az lett, hogy összekapták magukat és 1 perccel a vége előtt 17-17-es állásnál kiegyenlítettek. Az ellentámadásból Lengyelország kiharcolt fault-ból értékesítette mind a két büntetőt ezáltal 17-19-el vonulhattak pihenőre a csapatok.

Második negyedben szintén a hazai csapat volt hátrányban. A negyed végén az addig csak 3 pontot szerző Thomas Kelati előbb egy triplával megduplázta szerzett egységeinek a számát, de utána ki kényszerítette a szlovén csapatból, hogy ne tudják a saját térfelükre átjuttatni a labdát 8 másodperc alatt. A figurájuk végén megint Kelatinál kötött ki a labda, akinek ezúttal sem remegett meg a keze a 6.25-ös vonalról ismételten betalált így csapata 8 pontos előnnyel, 36-28-as állással térhetett a nagyszünetre.

A harmadik negyedben a hazai csapat megpróbált felzárkózni többször is. Legközelebb hat egységre tudta megszorítani ellenfelét, ekkor Jure Balazicen talált be egy távoli dobással és alakította az eredményt 41-35-re. Lengyelország ettől fogva átvette az irányítást és Thomas Kelati valamint Przemyslaw Zamojski vezetésével ismételten folyamatosan szakadt el ellenfelétől amit csak a negyed végét jelző dudaszó tudott megállítani. Ekkor már 53-42-re vezetett Lengyelország.

A záró felvonásban mikor már 20 pontos előnyben volt a vendég csapat, szerepet kaptak azok a játékosok is akik idáig kevesebb szerephez jutottak az Európa Bajnokságon. A hátrány túl nagynak, a hátra levő idő azonban kevésnek bizonyult a házigazda csapatnak. Már csak az eredmény kozmetikázására volt lehetőség.

“Ma nagyon elégedett voltam a játékunkkal. A fiúk végig koncentrálva pontosan követték a tervünket, és meg is lett az eredménye. Legalább egy mérkőzést nyertünk. A játékosaim nagyon megérdemelték ezt a győzelmet. – nyilatkozta Dirk Bauermann Lengyelország szövetségi kapitánya.