Kosárlabda Live

Szlovéniában folytatja az Adria Ligát az Olaj!

Szlovéniában folytatná remek sorozatát a Szolnoki Olaj. A január közepére magára találó csapatnak az Olimpija Ljubljana otthonában lesz jelenése az Adria Liga huszadik fordulójában. Az Olimpija egészen a tavaly ősszel beütött pénzügyi mennykőig Európa elitalakulatai közé tartozott. 1957-ben már jugoszláv bajnokságot nyert. Szlovénia függetlenné válása óta pedig tizenötszörös bajnok, tizenkilencszeres kupagyőztes. A csapat legjobb éve 1994 volt, akkor a két hazai trófea mellé megszerezte az Európa Kupát is.

Szó, mi szó, visszavágni lenne miért, hiszen november elején éppen Szolnokon szerezte meg idénybeli első győzelmét. A tiszaligeti siker olyan lökést adott a csapatnak, hogy már a kilencedik az Adria Ligában. A délszláv csapatokhoz hasonlóan az Olimpija is hazai, saját nevelésű anyagból dolgozik, a fiatal szlovén játékosok mellett két-két amerikai és horvát, egy-egy szerb, litván, finn kosarasnak is van helye a keretben.

Dragan Alekszics: “Elsősorban a Krka elleni EuroChallenge-mérkőzésre készülünk, de természetesen az Olimpija elleni találkozó is ugyanolyan fontos számunkra. Jól szervezett, jó erőkből álló riválissal találkozunk, nem vár ránk könnyű mérkőzés. Bátor, küzdelmes játékot szeretnék látni a csapatomtól. Jó sorozatban vagyunk, hat meccset nyertünk egymás után, jó lenne folytatni ezt a szériát, de azt persze nem lehet megmondani előre, hogy meddig tarthat ki a jó forma. Nincs sérültünk, várhatóan teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek.”