Kosárlabda Live

Törökország megszerezte első győzelmét!

A már biztos kieső Török válogatott megszerezte első győzelmét a Férfi Kosárlabda Európa Bajnokságon Szlovéniában. Svédországot győzték le a D csoport 4. fordulójában 87-74-re!

Jól szervezetten odafigyelten játszottunk elégedett vagyok a mai játékunkkal, nyilatkozta a törökök szövetségi kapitánya Bogdan Taljevic!

Pedig a mérkőzést a Svéd válogatott kezdte jobban hiszen 9-3-as rohammal nyitották a mérkőzést, de a Törökök megrázták magukat pillanatok alatt 10-0-ás etappal szépítettek és 13-9-re vezettek az első negyed derekán! De a játékrészt végét jelző dudaszó pillanatában 17-17-es döntetlen állt az eredményjelzőn!

A második játékrész közepéig felváltva vezettek a csapatok. Ekkor a Török csapat eggyel magasabb fokozatba kapcsolt és 11-2-es rohamot diktált. Erre már csak egy hárompontossal sikerült válaszolnia a Svédeknek a dudaszó pillanatában Taylor által. Így alakult ki a félidei 40-35-ös állás.

A harmadik negyed elején a török gárda ott folytatta remek játékát ahol abba hagyta. 15-3-as rohama után már 55-38-ra vezettek. A negyed végéig a Svéd válogatott még tudott kozmetikázni az eredményen de így is az utolsó pihenőre 67-58-as Török vezetéssel vonulhattak a csapatok!

A záró játékrészt Brice Massamba duplája nyitotta amivel még egy utolsó esély felcsillant csapata számára, hogy ledolgozza a hátrányát és megnyerje a mérkőzést. Ellenfelük 7-0-ás rohammal reagált, amivel el-is döntötte végérvényesen a mérkőzés kimenetelét.

A végeredmény 87-74 lett teljesen megérdemelt Török győzelmet láthattak a nézők! A mérkőzés legjobbjának Keren Günlümöt választották aki 19 pontjával, 6 lepattanójával, 2 assistsjával vette ki részét csapata győzelméből!

Brad Dean Svédország szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta, hogy ugyanakkora energiával vetették bele magukat a mérkőzésbe, mint Oroszország ellen, de a mai nap sajnos nem találták meg a nyertes taktikát Törökország ellen. A fő céljukat elérték, hogy nem csoport utolsóként zárják az EB-t.