Kosárlabda Live

Története során ötödször nyerte meg a Magyar Kupát a Szolnoki Olaj!

Igazi kupahangulat fogadta a döntőben résztvevő csapatokat: Sopronból különbusz indult, de Szolnokról is rengetegen érkeztek Pécsre. A kérdés az volt, hogy története során először sikerül-e a Szolnoknak idegenben kupagyőztesnek lennie, vagy pedig a SMAFC után egy másik soproni csapat nyakába is aranyérem kerül?

Megadták a módját a bemutatásnak a pécsiek, lézer show-val vezették be a játékosokat.

5-0-val kezdett a Szolnok. Elég lassan lendültek bele a csapatok a kosárszerzésbe, hat perc elteltével 11 pontot láttunk. Az első negyed hajrájában aztán egy 7-0-s rohamot repesztett a Sopron, de aztán egálnál Warren rögtön vágott egy triplát. 16-11 lett az első etap vége.

Négy perc telt el a folytatásból, amikor 26-18-nál időt kért Sabáli. Warren és Boriszov nagy csatát vívott egymással, előbbi örülhetett, hiszen a félidőben 35-25-ös Olaj előnyt mutatott az eredményjelző, ráadásul az előző nap extrán játszó Barovicsnak már 3 hibája volt.

Az SKC azonban nem adta fel. Négy perc után, egy 8-0-s periódusnak köszönhetően 35-33-ra zárkózott, Alekszics rögtön időt is kért. Barovics és Ruják közelije után átvették a vezetést a kék-fehérek, ám az utolsó játékrésznek 48-40-es vezetéssel vághattak neki Báderék.

 Úgy tűnt, megroppantak a „vendégek”, 64-51-re ellépett az Olaj. A soproniak azonban ezúttal sem ismertek lehetetlent, felálltak a tetemes hátrányból, Ruják triplájával, 27 másodperccel a vége előtt 68-67-re szépítettek. Warren csak egy büntetőt dobott be, Sabáli időkérése után Thomas ziccert rontott, 6 másodperccel a dudaszó előtt pedig Lóránt is beköszönt egyszer a vonalról. Boriszov az első büntetőjét bedobta, a másodikat direkt kihagyta, ám nem sikerült leszedniük a lepattanót Barovicséknak, így a Szolnok fennállása során ötödik kupagyőzelmét szerezte meg.

Dragan Alekszics: “Gratulálok a Sopronnak, jó meccset játszottunk velük. Támadásban voltak hibáink, de szerencsére azokat jó védekezéssel tudtuk egyensúlyozni, ezért is tudtunk nyerni.”

Sabáli Balázs: “Azt hiszem, nem okoztunk csalódást a minket elkísérő szurkolónknak. A három nap alatt a maximumot nyújtottuk.”