Kosárlabda Live

Utolsó Adria Liga mérkőzésére készül az Olaj!

Lezár egy korszakot a Szolnoki Olaj KK. Nagy valószínűséggel utolsó hazai mérkőzését játssza az Adria Ligában. Az ellenfél a középmezőny végéhez tartozó szerb Mega Vizura lesz.

Nem lejthetett örömtáncot a szolnoki csapat a keddi, Tartuban kivívott győzelem után. Egyrészt azért nem, mert már csütörtök volt, mire a játékosok hazaértek, másrészt ma 17 órától újra pályára lépnek, vagyis gyorsan kellett regenerálódni. Miközben a szurkolók az újbóli EuroChallenge négyes döntőbe jutást ünnepelték, a klub azt tudatta, hogy két év után bár a szabadkártya erre feljogosítaná a csapat nem szerepel tovább az Adria Ligában.

Márpedig búcsúzni csak szépen szabad. December 14-én a Mega Vizura 95-89-re nyert. Azon a meccsen Nikola Jokic volt a mieink egyik végzete, a 19 éves magasbedobó 20 pontot szerzett. A kilencedik helyen álló szerb csapat egyetlen légiósa, a 35 esztendős bosnyák Ratko Varda 18 pontot dobott. Ő kellőképpen dörzsölt ahhoz, hogy akár egyedül is eldöntsön egy-egy mérkőzést. Ám január óta nagyon sokat fejlődött a szolnoki csapat, amely rátalált igazi erejére: a közösségre. A kiegyensúlyozott csapatmunkából mindenki kiveszi a részét, amelyhez két-három kiemelkedő teljesítmény társul. Hol Vojvoda bombázza szét az ellenfél védelmi vonalait, vagy Holiday tépázza meg az ellenfél önbizalmát. Lóránt Péter hetek óta kiemelkedő formában játszik, Báder Márton rutinja pontokban, lepattanókban mutatkozik meg, Keller Ákos meccsről meccsre érettebb játékossá válik. Így jó esélye van az Olajnak arra, hogy győzelemmel köszön el a délszláv ligától.

Időközben biztossá vált, hogy az Olaj nem pályázza meg az április 25-27-i EuroChallenge négyes döntő rendezését. A Szolnoktól elérhető távolságban lévő debreceni Főnix Csarnok és a Papp László Budapest Sportaréna is foglalt azon a hétvégén. A FIBA Europe jövő héten jelöli ki a helyszínt, de egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az olaszországi Reggio Emiliában lehet visszavágni az orosz Triumph Ljubercinek a két éve, Debrecenben elszenvedett vereségért.

Dragan Alekszics: “Nagyon kemény meccset várok, de nem féltem a csapatot. Kedden hatalmas győzelmet arattunk, és bejutottunk az EuroChallenge Final Fourjába. A mérkőzés után nagyon jó volt a hangulat. Sok időnk nem volt a regenerálódásra, de úgy gondolom, hogy most lendületben van a csapat, ezért mindenképpen nyerni szeretnénk. Az ellenfelünk rendkívül erős csapat, tele tehetséges válogatott szerb játékosokkal. A centerük, Ratko Varda komoly, tapasztalt kosaras, aki megjárta az NBA-t is. A legjobbjuk mégis az irányítójuk, Micsics, akinek játéka lenyűgöző. Ha győzni szeretnénk, akkor ugyanolyan jól kell védekeznünk, mint a Tartu Rock ellen. Lóránt Péter és Trotter Obadiah nem fognak pályára lépni holnap, de az a célunk, hogy hazai pályán behúzzuk a találkozót.”

Forrás: www.bb1.hu