Kosárlabda Live

Utolsó alapszakasz mérkőzését is megnyerte a PEAC Pécs!

A PEAC-Pécs 87-52-re verte az Iglót a Közép Európai Liga utolsó fordulójában és ezzel az alapszakasz harmadik helyén zárt.

A PEAC és az Igló összecsapását az időjárás még izgalmasabbá varázsolta. A baranyai megyeszékhelyt a feldobás előtti órában egy ritkán tapasztalható ónos eső érte el, melynek köszönhetően jégpáncél borította az utakat. Szerencsére a főszereplők már korábban befutottak a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba, így a mérkőzés lejátszása nem került veszélybe. Reméljük, hogy mindenki épségben haza is ért! A szlovák együttes színeiben ott volt a társaival az új igazolás, az amerikai center Tia Lewis. A pécsiek már nem számíthattak LaToya Williamsre, akinek a szerződését felfüggesztette a klub. Kiss Virág pedig az U16-os válogatottal Törökországban szerepelt.

5-0-val kezdett az Igló, majd a PEAC 10-6-ra fordított. Mindez történt két és fél perc alatt, ami jól mutatja, hogy nem éppen a védekezésről szólt az első 10 perc. 16-16-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a PEAC Reid és Orozovic duplájával, illetve Raksányi triplájával 24-21-es előnyt alakított ki a negyed végére.

A pécsieknek a magabiztos győzelemhez mindenképpen szigorítaniuk kellett a védekezésükön. Ezt meg is tették Zeljko Djokic tanítványai. A vendégek 3 percig nem találták a fogást a második negyed elején, mely idő alatt Reid és Orozovic pontjaival 31-21-nél 10 pontra nőtt a differencia. Nevena Jovanovic extrája mellett Nagy-Bujdosó Nóra nagy sorozatát érdemes kiemelni, aki 8 pontot szerzett egymást követő négy támadásból. A két csapat között 10 pont felett állandósult a differencia. Sőt, amikor a negyed végjátékában a végig harcosan játszó Kaposi Pálma büntetőket értékesített, illetve Raksányi is megvillant, 49-28-nál a 20 pontot is átlépte a különbség.

 A harmadik szakasz első 5 percét 10-3-ra hozta a PEAC és ezzel el is döntötte a győztes kilétét. Amikor Fűrész Dia megszerezte a PEAC hetedik tripláját, 68-38-nál elérte a 30 egységet az előny. A záró negyed 68-40-ről indult.

Zeljko Djokic bizalmat szavazott a fiataljainak. Pályára lépett Szűcs Réka, Pap Regina és Raus Vivien is. A fiatalok nagyot küzdöttek és nem egyszer vastapsra ösztönözték a közönséget. A PEAC összességében magabiztosan 87-52-re hozta a kötelező győzelmet és ezzel a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, ami azt jelenti, hogy a Sopronnal elődöntőzik.

Djokics Zseljko: “Ellenfelünk azért nem olyan rossz csapat, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat, egy jó szerkezetű gárdában Ana Baletics stabil montenegrói válogatottként még pluszt is tud hozzátenni az együttes játékához. Amivel elégedett lehetek, az az, hogy nagyon sok támadásunkat sikerült nyolc másodpercen belül befejezni, és hogy harminchárom pont érkezett a padról, ami azt jelzi, igazi csapat vagyunk. Mindenkinek gratulálok, aki hozzátett valamit ahhoz, hogy ebben a ligában a harmadik helyen zártuk az alapszakaszt.”

David Demecko: “Az első percig voltam elégedett a csapatommal. Nagyon agresszív Péccsel találkoztunk, amely keményen védekezett és sok indításgólt szerzett.”