Kosárlabda Live

Utolsó hazai Euroliga mérkőzésén helytállt a Győr!

Az évad utolsó hazai Euroliga mérkőzésére készült a Győr. Az ellenfél a francia Bourges volt. Három negyeden át 10 ponton belül maradt Bencze Tamás együttese. A záró szakaszban azonban érvényesült a francia fölény és végül 64-48-es győzelmet arattak Celine Dumercék.

A Bourges a győzelem megszerzésének reményében érkezett Győrbe. Egy sikerrel ugyanis 5/4-re módosulhatott a mutatójuk, ami azt jelenti, hogy a Jekatyerinburg mögött egy négyes körbeverés alakult ki az A-csoportban. A győriek a múlt héten megkezdték szereplésüket a magyar középszakaszban, ami azt jelenti, hogy szinte minden fordulóra jut egy bajnoki rangadó. Vasárnap például már a Sopron elleni csata következik.

Tchatchouang és Laklóth kosárváltásával indult a mérkőzés. Ezt követően Tolo és Miyem is eredményes volt, amivel 6-2-re elléptek a vendégek. Még időben sikerült reagálni az első rohamokra és elsősorban Tinkle, illetve Diamant révén 2-4 pont környékén tartotta magát a Győr. A félidő hajrájában Tchatchouang sérülése miatt állt a játék. A gallok tehetsége a térdéhez kapott és már nem is tudta folytatni a mérkőzést. Az első szakaszt Salagnac és a holland van Grinsven pontjai zárták. 10 perc után 19-14-re ment a Bourges.

A második etap elején Mansaré talált be, de ezt követően pillanatok alatt beütötte második és harmadik személyi hibáját is, így le kellett ülnie. Koch triplájával mégis 20-19-re zárkózott fel a Győr. Sőt amikor Koch ismét betalált 21-20-nál már magyar előnyt regisztrálhattunk. Diamant ziccere után 23-22-nél is a győriek jártak előrébb. A két csapat a második szakasz feléig fej-fej mellett haladt. Bencze Tamás együttese azonban fáradni látszott. Elsősorban a palánkok alatt mutatkozott nagy különbség. A félidőre 21-11-re vezetett a lepattanókért folytatott csatában a francia bajnok. Tolo és Miyem 4-4 pontot szerzett az utolsó 4 percben. A Bourges a félidőben 34-28-as előnyben volt.

Az első 20 percben győri oldalon Tinkle 13, Diamant 6 pontnál járt. A lepattanók mellett a legtöbb mutatóban nem alakult ki nagy különbség a felek között. A harmadik negyed elején Semsei talált be, majd a győriek 37-34-nél, illetve 39-36-nál is 3 egységre felzárkóztak. Tinkle remekelt ekkor. Az egyetlen problémát az jelentette, hogy a második szakasz második feléhez hasonlóan fáradni látszott a magyar együttes. A Bourges pedig van olyan erős csapat, hogy ezt kihasználja. Egy 9-0-s szériát produkáltak, mely Dumerc bravúros triplájával ért véget. A különbség ekkor átlépte a 10 egységet. A harmadik negyed Laklóth két duplájával zárult, így 49-40-nél még 10 egység alá jött a Győr.

A negyedik szakasz elején Tinkle értékesített két büntetőt és ezzel 49-42-re módosult az állás. 51-44 után azonban egy 11-0-s szériát csinált a Bourges. A különbség 18 pontra ugrott ekkor és ezzel eldőlt a találkozó sorsa. A Győr ennek ellenére minden dicséretet megérdemel. Az utolsó hazai Euroliga mérkőzés az idei évadban jól sikerült. Amíg az erő és a lendület engedte tudta tartani a lépést a Győr a Bourges alakulatával. A francia bajnoknak két 4-4 perces igazán jó periódusa volt, így Tchatchouang kiválása ellenére nem forgott veszélyben a győzelmük.

Bencze Tamás: “33 percig nagyon jól játszottunk, de a végjátékban nem volt esélyünk a győzelemre. Amit a mérkőzés előtt elterveztünk azt maximálisan végre hajtottuk. Sajnos a végére teljesen elfáradtunk.”

Valérie Garnier: “Nagyon nehézzé tette számunkra ezt a mérkőzést a Győr. Elsősorban a lepattanó harcban jeleskedtek. Nem találtuk a kellő fegyvert és a kellő dobótávolságot, ez a mérkőzés végére megváltozott így nyerhettünk ma.”