Kosárlabda Live

Utolsó hazai mérkőzését játsza Veszprémben az Alba Fehérvár!

A Buducsnoszt Podgorica favoritból lett kieső, de azért esélyesebb a veszprémi mérkőzésen. Hazai pályán emlékezetes meccsel búcsúzna az Európa Kupától az Alba Fehérvár.

Carlos Frade mester dolgát nehezíti, hogy Maurice Kemp várhatóan hosszú időre kidőlt, de nem ő az egyetlen maródi, hiszen Szanati Mátyás Pécsen bokasérülést szenvedett, azóta nem is edzett, így ő is kihagyja a találkozót. Supola Zoltánnak is van egy kisebb lábsérülése, de vállalni tudja a szereplést.

Carlos Frade: “Szeretnénk egy nagyon jó meccsel megajándékozni szurkolóinkat utolsó hazai EuroCup meccsünkön. Eddig az összes veszprémi találkozón partiban voltunk az ellenféllel, jó lenne egy győzelemmel zárni. Persze tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen a Buducsnoszt az Adria Liga egyik élcsapata. Gyors játékra törekszik, elsősorban a pick and roll-okat erőlteti. Nem egyszerű ellene védekezni, mert tele van tehetséges, kreatív kosarasokkal, akiknek rengeteg fegyvere van. Az első meccsen végig koncentráltunk, tapadtunk rájuk, voltak is győzelmi esélyeink, de sajnos nem sikerült meglepetést okoznunk. Hasonló hozzáállást várok a fiúktól holnap is, és ha lesz lehetőségünk, ezúttal azt meg kell ragadnunk.”