Kosárlabda Live

Vojvoda és Lóránt nélkül játszik az Olaj Podgoricában!

Más-más cél vezérli a Buducsnosztot és a Szolnoki Olajt az Adria Liga 22. fordulójában. A hazaiak az ötödik helyen állnak, versenyben az elődöntőért a Cibonával és a Partizannal. A szolnoki csapat pedig szusszanhat egyet az európai kupasorozat erőltetett menetében.

Novemberben Szolnokon a vendégek nyertek 84-75-re, de nemcsak ezért számítanak esélyesebbnek a montenegróiak, hanem a szolnoki hiányzók miatt is. Vojvoda Dávid a Cholet elleni kupamérkőzésen összeszedett egy bokasérülést, emiatt az egészségügyi stáb egyhetes pihenőre ítélte a bedobót, és Lóránt Péter sem utazott el a csapattal. Velük sem lett volna egyszerű, nélkülük még nehezebb lesz a 21 órakor kezdődő mérkőzésen. Az amerikai, nigériai, szerb, szlovén légiósokat is foglalkoztató montenegrói klub a maga nemében világcsúcstartó: az NBA 2003-as draftján három játékosa kelt el az első negyven között! Hazájában hétszeres bajnok, ugyanennyiszer nyert kupát. Az Európa Kupában viszont nem jutott a 32 közé.

Az Európa Kupaindulást egyre komolyabban gondolja a szolnoki csapat (ebben a sorozatban indulhat ősszel a magyar bajnok). A hazai szövetség már a következő szezon versenykiírását készíti elő, ezért levélben kérte a klubot, hogy március 14-ig döntse el, az Adria Ligában vagy a hazai alapszakaszban indulna-e? A sportág hazai népszerűsége, “eladhatósága” ugyanis nagyban függ a legjobb csapattól. Vagyis attól, hogy az Olaj hétről hétre pályára lép-e itthon.

Dragan Alekszics: “Egy nagyon erős csapat otthonába látogatunk, akik a legjobb négybe kerülésért küzdenek, ezért nehéz meccsre számítok. Számukra és számunkra is nagyon fontos lesz ez az összecsapás. Úgy gondolom, hogy nyomás nélkül léphetünk pályára ellenük. Néhány kőkemény meccsen vagyunk túl, de ezúttal is a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Azt várom, hogy megtartsuk a jó ritmusunkat, és ugyanolyan jól játszunk, ahogy az elmúlt találkozókon. Maximális koncentrációval úgy érzem, hogy lehet esélyünk. Ez a mérkőzés jó felkészülés lesz a magyar bajnokságra, és az EuroChallenge további küzdelmeire is. Warren, Vojvoda és Lóránt sérülés miatt el sem utaznak velünk.”

Forrás: www.bb1.hu