Kosárlabda Live

Zsinórban hatodik mérkőzését is megnyerte az Olaj az EuroChallengeben!

90-78-ra nyert a Szolnoki Olaj az olasz Reggio Emilia csapata ellen ezzel átvette a vezetést az EuroChallenge J csoportjában.

Hatalmas ováció fogadta a friss, immár ötszörös kupagyőztes Olaj csapatát a mérkőzés előtti bemutatáskor. A felek első meccsét 90-68-ra nyerő olasz csapat két meghatározó embere Cinciarini és Brunner nélkül érkeztek a Tiszaligetbe. Nélkülük sem tűntek gyengének, hiszen az olaszok mellett két amerikai és egy lett vendégmunkás, valamint az egykori litván Euroliga-győztes, Kaukenas is pályára lépett soraikban.

A vendégek kezdtek jobban, Filloy szerencsés pontjaival vezettek az elején. Aztán fölpörgött az Olaj, Warrenék jól találták meg a labdákkal Kellert és Lórántot, a csapat pedig 10-13-as állás után egy 10-0-ás rohammal nagyot fordított az álláson. A vendégeknek nem nagyon tetszett a hazai ponteső, nehezen viselték a történteket. Kaunekas a nála 13 évvel fiatalabb Vojvoda Dávidot kóstolgatta, magyarán kereste a konfliktust, kevés sikerrel. Dávid szerencsére a mérkőzésre koncentrált és egy-egy lélektanilag jókor eleresztett triplával rémisztette a vendégeket.

A folytatásban még egy lapáttal rátett az Olaj, így a félidőt tíz pontos előnnyel zárta. A fordulást követően is jól játszottak a piros-feketék, Warren nem csak pontokat akart dobni, hanem gólpasszokat is adott Simon Balázzsal karöltve. A palánkok alatt pedig Keller Ákos, Lóránt Péter és Báder Márton egymást múlták felül. Esetünkben sem csak pontokról kell beszélni, hanem lepattanókról is, hiszen nemzetközi kupameccsen régen látott fölénnyel 39:19-re nyerték a lepattanó csatát.

A záró negyedben Vojvoda hanyatt esve is triplát szórt, és 86-70-es állásnál felcsillant remény, hogy még nagyobb legyen a különbség, a vége azonban 12 pont lett a szolnoki csapat javára.

Dragan Alekszics: “Nagyon örülök ennek a győzelemnek. A továbbjutás szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk ma. A játékosaim maradéktalanul betartották amit az öltözőben megbeszéltünk és fegyelmezetten kosárlabdáztak a feldobástól a lefújásig. Ennek köszönhetjük a mai sikerünket.”

Massimiliano Menetti: “Nagyon elégedett vagyok a csapatommal. Igaz két kulcsjátékosom hiányzott a mai nap, így nem tudtam úgy cserélni, mint ahogy szerettem volna. Célunk a mai nap a lehető legkisebb különbség kiharcolása volt. A mérkőzés kulcspontja szerintem a harmadik negyed végén volt, amikor Vojvoda Dávid a dudaszó pillanatában dobott három pontost. Gratulálok a Szolnoknak és további sok sikert kívánok nekik.”